avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) ...

Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) si as dori sa mi dau demisia(sau notificare pentru incetarea activitatii, oricum e denumita), insa simt ca superiorii mei ma preseaza sa raman.
Ar putea sa nu imi accepte demisia daca ma aflu in perioada de proba si nu am termen de preaviz? Trebuie sa mai anunt ceva, si sa iau legatura cu cineva (team leader, general manager, pe cei de la hr) inainte sa imi incetez activitatea? Stiu ca trebuie sa trimit cererea (notificarea) prin e-mail, insa nu stiu daca trebuie sa astept sa se aprobe si daca exista posibilitatea sa nu se aprobe.
O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 04:12, 25 Octombrie 2023
Puteti formula o cerere scrisa privind incetarea contractului de muncă pana la incetarea perioadei de proba. Conform codului muncii nu sunteti nevoita sa motivati aceasta decizie, iar angajatorul nu are dreptul sa va refuze demisia.
Sunt doua situatii total diferite :
- incetarea contractului individual de munca in perioada de preaviz . Astfel, potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia ... Uitati un model de notificare:
www.avocatnet.ro/forum/discu...

- incetarea contractului individual de munca prin demisie. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator. Asadar, angajatorul nu are cum sa fie /sa nu fie de acord cu demisia.. Astfel, angajatorul , in speta, ia act de demisie fara a fi obligatorie aprobarea acesteia. Demisia poate fi cu sau fara preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare, fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), ... Costelus332 Costelus332 Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), am vrut sa-mi dau demisia, stiind ca nu este necesar preavizul in aceasta perioada, insa ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Sanda L Sanda L Buna ziua! Sunt angajata cu contract individual de munca pe perioada nedeterminata a unui Spital Județean in funcția de infirmiera debutantă din data de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada de proba arvat_t arvat_t Buna ziua,in perioada de proba de 3 luni,incetarea contractului de munca se face prin acordul ambelor parti?Dar dupa expirarea perioadei de proba,incetarea ... (vezi toată discuția)