avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acordul partilor

Buna ziua!

Odata inregistrata si aprobata cerea de incetare a CIM cu acordul partilor, mai poate fi revocat acordul de catre una din parti?
De ex,

-dupa inregistrarea cererii de incetare a CIM, salariatul inregistreaza o noua cerere de revocare a primei, solicitand continuarea executarii contractului.

- dupa acordarea acordului de incetare, angajatorul il retrage, solicitand continuarea executarii contractului

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:01, 3 Aprilie 2009
Nu este irevocabila.Dar se poate incheia un alt CIM
Nu de catre una din parti ci numai de catre ambele parti, intrucat ambele parti au convenit incetarea contractului de munca potrivit art. 55, lit. b) Codul muncii.
Daca nu a fost emisa decizia si inregistrata la ITM, atunci tot prin acordul ambelor parti se poate anula cererea de incetatare a CIM si sa-si continue activitatea. In cazul in care a fost inregistrata decizia la ITM atunci se poate intocmi un alt CIM.
Multumesc! Nu a fost inregistrata decizia la ITM, salariatul dorind acum sa-si retraga cererea de incetare a CIM.
Angajatorul nu este de acord cu aceasta revocare; insa nici o decizie nu a fost emisa
alinalungu a scris:

Multumesc! Nu a fost inregistrata decizia la ITM, salariatul dorind acum sa-si retraga cererea de incetare a CIM.
Angajatorul nu este de acord cu aceasta revocare; insa nici o decizie nu a fost emisa

In aceste conditii, daca angajatorul nu doreste revocarea atunci trebuie sa emita decizia de incetare a c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 55 b cu preaviz? cporanc cporanc Am facut cerere pt incetarea contractului de munca cu art 55 lit.b, dar am folosit si termenul de preaviz referitor la cate zile mai lucrez acolo.NU am folosit ... (vezi toată discuția)
Indreptarea erorilor din carnetul de munca B.E.C. ARION B.E.C. ARION Angajatul cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 27.12.2004, [b]si-a dat demisia [/b]in 06.11.2006. Pentru acesta SC COM a beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Contract munca motocclaudia motocclaudia Pe data de 27.10.2010 am semnat inchiderea CIM cu acordul ambelor parti. Am vorbit cu ei si ei spun ca inca nu au inchis CIM al meu, sau ca nu au depus nimic ... (vezi toată discuția)