avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită indreptarea erorilor din carnetul de munca
Discuție deschisă în Executare silită

indreptarea erorilor din carnetul de munca

Angajatul cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data de 27.12.2004, si-a dat demisia in 06.11.2006. Pentru acesta SC COM a beneficiat de facilitati conform legii 76/2002 privind sistemul sigurarilor sociale pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.
Printr-o eroare s-a dispus prin decizia nr 3/ 6.11.2006 incetarea contractului de muncă potrivit art. 55 lit. b) Codul Muncii – cu acordul părtilor, in loc de art 79 al. 1) CM – la demisie, conform cererii angajatului. In carnetul de munca insp ITM a inregistrat art 55b.
Din cauza acestei erori SC COM a fost pusa in executare de AJOFM pentru toata suma care am promit-o drept subventie. SC COM luat legatura cu fostul angajat si au convenit ca acesta sa faca cererea in instanta pentru indreptarea acestor erori, dar acesta pe fond a renuntat la judecata.Instanta a pronuntat hotarirea cu drept de recurs.
intrebare:
credeti ca va fi admis recursul in sensul in care sa fie facuta corectarea carnetului de munca pentru a nu plati AJOFM-uli banii primiti?
cum ar trebui sa fie facut si in baza carui art de lege
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 07:26, 9 Martie 2010
pai ...ar trebui sa depuneti demisia salariatului in instanta (hartia in sine pe care este trecut temeiul de drept al incetarii raporturilor de munca)
Daca angajatorul a emis decizia de incetare a c.i.m. in baza art.55 lit.b C.mun. , atunci si cei de la ITM au scris acelasi lucru ...
Se poate face o decizie de revocare a acelei decizii si apoi sa se emita o alta decizie a incetarii c.i.m. in baza art.79 alin.1 C.mun. ...

P.S.
vedeti ce inseamna confundarea demisiei cu incetarea c.i.m. cu acordul partilor ...:)
Din punct de vedere procesual credeti ca angajatorul are calitatea de a face recurs?, acesta ar putea fi admis?
laur67

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea cim art 55c ferarri_enzo ferarri_enzo Va supun atentiei, urmatoarea spetza: Un salariat si-a depus demisia la data de 11.03.2010 cu art 55b CM. DEMISIA A FOST APROBATA! S-a remis Carnetul de ... (vezi toată discuția)
Preaviz viovio viovio buna ziua avand functia de contabil durata preavizului este de max 15 zile, in cazul demisiei? legea este 53/2003 art 55 lit b? multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca anulare decizie de incetare cim pentru abatere disciplinara crenguta79 crenguta79 Buna ziua, O angajata careia i s-a inchis contractul de munca la 22.04.2009 cu [u]abatere disciplinara[/u] a obtinut in instanta: \"Anuleaza decizia emisa de ... (vezi toată discuția)