avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal

buna-ziua!am si eu o nelamurire...sunt in somaj,am aproape 7 luni de sarcia si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in continuare,pentru a beneficia de indemnizatia de dupa nastere.adica trebuie sa depun ceva acte pentru incetarea somajului inca din timpul sarcinii,sau pot astepta pana nasc,si sa ma ocup apoi de aceste formalitati?mentionez ca inainte de somaj am lucrat 12 luni,dupa care s-a inchis firma la care lucram,dar actele pt somaj au fost depuse in aceeasi zi in cre mi-a incetat cartea de munca.multumesc mult pentru raspuns :)!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:12, 3 Martie 2010
Dupa cate stiu eu, trebuie sa va pezentati la AJOFM, ei va vor suspenda somajul cu concediu prenatal, respectiv post natal, dupa care veti intra in CCC (2 ani). Dupa cei doi ani, veti beneficia iar de somajul aferent lunilor ramase, de la intrarea in concediu prenatal.
1. In somaj fiind puteti beneficia de concediu medical, concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani.
2. Toate acestea suspenda si intrerup perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa incetarea acestor concedii.
3. Certificatele de concediu medical le prezentati la AJOFM care le calculeaza si le plateste.
4. In acest fel prelungiti perioada de somaj.
5. Cand doriti sa intrati in CCC pana la 2 ani faceti o cerere catre AJOFM prin care solicitati suspendarea somajului pentru intrarea in CCC si apoi faceti dosarul necesar si il depuneti la Agentia de Prestatii Sociale (sau la Primarie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viitoare mamica miki_mariana miki_mariana Buna ziua.momentan sunt in somaj din decembrie in luna asta mai bine zis saptamana ce vine o sa intru in prenatal,intrebarile sunt asa: 1pe luna lui ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatia pentru cresterea copilului seby tf seby tf Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)