avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana pe 20 septembrie 2010 cand am intrat in prenatal urmand sa nasc pe 6 decembrie si dupa aceea postnatalul pana in ianuarie 2011.Intrebarea este: pentru luna decembrie cine trebuie sa imi completeze venitul pentru anul anterior datei nasterii copilului,firma unde am lucrat sau ajofm? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:04, 10 Decembrie 2010
AJOFM. Banuiesc ca au fost anuntati la data obtinerii concediului prenatal (si ati depus certificatul medical), indemnizatia de somaj urmand sa fie suspendat cu acea data.
1. Certificatele de concediu de matenitate le duceti la AJOFM care la calculeaza si le plateste.
2. Cererea pentru CCC pana la 2 ani o faceti tot catre AJOFM.
3. Fostul angajator va da adeverinta cu venituri pa la 26 decembrie2009. AJOFM va da adeverinta pentru Primarie cu perioada cat ati fost in somaj (chiar daca in acest timp ati fost in maternitate).
4. Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea CCC pana la 2 ani.
AJOFM au fost anuntati si concediile au fost inregistrate,dar fostul angajator imi da adeverinta cu venituri decat pentru luna decembrie 2009?Deoarece un an anterior datei nasterii copilului inseamna ca ar fi pe 6 decembrie 2009 iar eu am intrat in somaj pe 26 decembrie 2009,asta nu inteleg cine se ocupa de luna decembrie.Ma gandesc daca am de a face si cu firma unde am lucrat sau decat cu ajofm.multumesc mult.
1. Pe luna decembrie, pana pe 26, va da angajatorul adeverinta.
2. Dupa 26 decembrie va da AJOFM adeverinta.
Si mai am o singura intrebare la dumneavoastra,dosarul pentru indemnizatie se depune dupa expirarea celor 126 zile pre-post natale sau imediat dupa nastere la terminarea celor 84 zile de prenatal?Are vreo importanta,as putea sa pierd indemnizatia?multumesc mult

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal livialavinia livialavinia Buna ziua, Sunt angajata la o societate comerciala de 1 an si 5 luni, cu contract de munca pe durata determinata, acesta urmand sa expire in 30.11.2013. ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie maternitate gretuta gretuta buna ziua, sunt insarcinata in 16 saptamani si beneficiez de somaj. somajul se va termina pe 28 aprilie iar copilul se va naste cel tarziu pe 6 iunie. am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dan0007 dan0007 Buna ziua, Am o serie de intrebari referitoare la modul in care se poate imparti concediul de crestere a copilului intre parinti. -In cazul in care ... (vezi toată discuția)