avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Despre indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Despre indemnizatia pentru cresterea copilului

Buna seara,am si eu o nelamurire cu privire la dosarul pentru indemnizatie,nu stiu exact cum se procedeaza.Eu am beneficiat de somaj din 26decembrie 2009 pana pe 20 septembrie 2010 cand am intrat in prenatal urmand sa nasc pe 6 decembrie si dupa aceea postnatalul pana in ianuarie 2011.Intrebarea este: pentru luna decembrie cine trebuie sa imi completeze venitul pentru anul anterior datei nasterii copilului,firma unde am lucrat sau ajofm? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:04, 10 Decembrie 2010
1. Ca mama a copilului puteti beneficia de indemnizatie de CCC pana la 2 ani incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului daca depuneti actele in termen de 60 de zile de la acea data (a 43-a zi de la nastere).
2. Puteti sa stati in concediul de maternitate si pana se termina cele 126 de zile si cu a 127 zi solicitati CCC.
3. Indemnizatia nu o pierdeti.In CCC puteti intra oricand, pana ce copilul implineste 2 ani, dar indemnizatia o primiti cu data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal livialavinia livialavinia Buna ziua, Sunt angajata la o societate comerciala de 1 an si 5 luni, cu contract de munca pe durata determinata, acesta urmand sa expire in 30.11.2013. ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie maternitate gretuta gretuta buna ziua, sunt insarcinata in 16 saptamani si beneficiez de somaj. somajul se va termina pe 28 aprilie iar copilul se va naste cel tarziu pe 6 iunie. am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dan0007 dan0007 Buna ziua, Am o serie de intrebari referitoare la modul in care se poate imparti concediul de crestere a copilului intre parinti. -In cazul in care ... (vezi toată discuția)