Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari legate de contributiile la pensii ale PFA-urilo, si anume:
1. PFA-urile care sunt si angajati cu carte de munca sunt obligate conform noii legi a pensiilor sa plateasca contributii? care este cota de 31,3% sau doar 10,5%..in functie de conditii?
2. Ca sa beneficiezi de acel concediu pt. crestere copil pana la 2 ani si de acea indemnizatie de 85% din venitul brut realizat..si pe PFA si pe contract de munca trebuie sa platesti si contrubutia la CAS sau doar acei 5,5% si 0.85% pt.concedii si indemnizatii si pentru PFA sau este de ajuns doar pe CM?
Contributia la CAS in cazul in care sunteti si angajat nu se plateste. Obligatorie este CASS (sanatatea) 5.5% . In calcul la indeminizatia de crestere si ingrijire copil se ia si venitul de pe pfa, cerindu-se doar adeverinta la finante pt veniturile realizate pe pfa.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Pfa
smartcars
buna ziua,
o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)