avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită restante credite
Discuție deschisă în Executare silită

restante credite

Buna ziua,
am nevoie de o precizare
am 3 credite de nevoi personale la 3 banci diferite contractate in 2008.la toate aceste credite am achitat ratele pana in sept-oct 2009 fara intarzieri si de atunci cu mici intarzieri deoarece nu am mai avut un loc de munca.mentionez ca din ian 2009 am ramas fara un job stabil dar am incercat sa ma descurc.
platesc si acum lunar rate dar diminuate.problema e ca la una dintre banci au implementat un sistem f perfectionat de intimidare a datornicului incat ma streseaza si cu 10 apeluri pe zi.
la aceasta banca dupa spusele lor am intarzieri de aprox 120 de zile.
ce se poate intampla?
nu mai locuiesc la aceeasi adresa ca cea scrisa in contractul de credit.ma pot gasi?daca se ajunge la executare care sunt pasii?stiam din diferite surse ca daca nu esti gasit la adresa se inchide dosarul.
momentan nu lucrez dar ma pot angaja.in aceste conditii o sa se revina asupra dosarului?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: andreiatm , utilizator 13:06, 3 Martie 2010
Este o situatie dificila pt. dvs. dar nu mizati pe faptul ca daca nu va gasesc se inchide dosarul. Mai nou bancile lucreaza cu firme de recuperare si nu se stie niciodata cum da de dvs.
Cel mai bine este sa mergeti la banci si sa va reesalonati datoriile pentru a va da posibilitatea sa platiti ratele mai mici.
multumesc pt raspuns.
care ar fi pasii unei executari silite si cat dureaza aceasta?
Pai primul pas este somatia din partea bancii. Dosarul pleaca la recuperator care va someaza din nou si in cazul in care nu dati curs invitatiei de a plati prin intermediul unui executor judecatoresc vine si va executa bunurile pe care le detineti. Se poate ajunge pana acolo incat sa va fie scoasa casa la licitatie. Depinde si de sumele pe care le avetide achitat.
trebuie platita toata suma odata sau tot asa in rate?nu am bunuri pe numele meu dar sunt asociata la o firma care nu mai are activitate si nu are bunuri care pot fi evaluate si scoase la vanzare.
ce se intampla in acest caz?
si inca ceva... mai am credite si la alte banci care au fost mai intelegatoare si la care le platesc rate diminuate.
daca una te executa si celelalte recurg la aceeasi meto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar maryana27 maryana27 Buna seara, In anul 2007 am facut un credit fara ipoteca la raiffeisen in valoare de 13000 de euro, in 2009 am depus cerere la banca pentru reesalonare rata ... (vezi toată discuția)
Daca banca imi poate lua terenul, exista posibilitatea pe cale juridica de a ceda terenul in favoarea copilului minor a.i. banca sa nu-l poata lua? ATELOCIN ATELOCIN Buna seara, am un credit de nevoi personale contractat in 2008 in val de 10.000euro, pana acum aprox. 130 zie(4 luni) am reusit sa platesc ratele la timp, dar ... (vezi toată discuția)
Rate restante la banca Florentina Ilie Florentina Ilie Buna ziua!Eu am facut in anul 2009 un imprumut de 9600 lei, intre timp am cumparat o masina si din pacate am trecut-o pe numele meu. De curand am ramas fara ... (vezi toată discuția)