avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Daca banca imi poate lua terenul, exista posibilitatea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Daca banca imi poate lua terenul, exista posibilitatea pe cale juridica de a ceda terenul in favoarea copilului minor a.i. banca sa nu-l poata lua?

Buna seara, am un credit de nevoi personale contractat in 2008 in val de 10.000euro, pana acum aprox. 130 zie(4 luni) am reusit sa platesc ratele la timp, dar find faptul ca sunt bugetar si mi s-au redus veniturile cu 40% am ajuns in imposibilitatea de a mai putea plati, ultima rata am achitat-o partial urmand ca in max 7zile sa achit dif. si totusi banca mi-a facut dosar de executare. Mentionez ca am ca bunuri un apart care este ipotecat si un teren in val de min. 50.000euro. Poate banca, pt a-si recupera creanta, sa imi liciteze terenul sau fiind un credit de nevoi personale suma scadenta este preluata de recuperatori? Daca banca imi poate lua terenul, exista posibilitatea pe cale juridica de a ceda terenul in favoarea copilului minor a.i. banca sa nu-l poata lua? se poate face un testament, este valabil?
Cel mai recent răspuns: ATELOCIN , utilizator 22:33, 1 Noiembrie 2010
Domnule testamentul este un act care se intocmeste pentru cauza de moarte,aceasta inseamna ca efectele se produc dupa decesul dvs.
Intocmirea testamentului nu va exonereaza de plata datoriei bancare si nici nu transfera dreptul d e proprietate asupra terenului.De ce nu vindeti o parte din teren sa lichidati datoria la banca.
Banca va va putea executa terenul care nu are sarcini deocamdata asupra sa.Tranzactia care vreti sa o faceti cu copilul apare ca un act simulat.Gasiti o solutie onesta,cereti o reesalonare ,nu sunteti singurul in situatia aceasta.
Variantele invocate de dvs nu sunt operabile
Aveti posibilitatea legala sa negociati cu recuperatorul achitarea debitului
Terenul este pus in vanzare, dar se pare ca dureaza :(, iar eu am nevoie acum de o solutie, pe moment, pt a nu pierde si terenul. Cu banca am discutat de o reesalonare care este posibila doar daca ajung cu ratele la zi, lucru care imi este imposibil si mi se pare absurd deoarece daca as fii cu creditul la zi pt ce as mai avea nevoie de reesalonare?
Aveti la indemana si varianta refinantarii
deci, sa inteleg ca, creditul ajunge la recuperatori si de ei depinde cum se va achita...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refinantare sau reesalonare credit lungu nicolae lungu nicolae am un credit in delurare,as vrea sa refinantez creditul dar am restanta 2 luni,pt ca nu am reusit sa fac fata platilor,de aceea vreau sa refinantez,se poate ... (vezi toată discuția)
Executarea desucheata desucheata [u]sunt mai protejat daca nu mai achit un credit de nevoi personale???[/u] procedura de executare presupune doar poprirea pe salariu in valoare de 30%? am ... (vezi toată discuția)
Consecinte la neplata creditelor de nevoi personale fara garantii crysel crysel Nu stiu cum sa fac sa aflu care sunt consecintele neplatii creditelor de nevoi personale fara garantii, bineinteles din imposibilitate de plata nu din rea ... (vezi toată discuția)