avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalitati la penalitati, recuperare credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalitati la penalitati, recuperare credit

Buna ziua,
O informatie si un mic ajutor va rog. Am avut de platit niste rate la un magazin si nu am mai platit. Suma restanta de platit a fost de 10.000 RON la o banca. Acum un an o firma de recuperare debite mi-a trimis o Somatie.
Suma era esalonata asa:
Debit initial: 3.374 RON
Dobanda: 3.355 RON
Dobanda penalizatoare: 3.366
......................................................
Total: 10.095 RON

Am platit debitul initial si am facut o intelegere scris, un proces verbal cu firma de recuperare pentru plata esalonta a restului ramas. Acum dupa un an m-am dus la ei pentru ca nu mai stiam daca am sarit o luna sau nu (cred ca am pierdut chitanta) si mi-au spus ca dosarul meu nu mai este la ei ci la Banca.
La banca am cerut suma restanta dupa calculele mele fiind 2600 RON. Suma precizata de ei este de 3300 ROn adica cu 700 Ron mai mult spunand ca se aplica penalitati zilnice la suma ramasa si daca plateam acum un an toata suma nu se mai intampla asa.

Intrebare: Atunci ce valoare are intelegerea de plata cu firma de recuperare si daca este legal sa aplice penalitati la penalitati?
Care este temeiul legal prin care pot sa ma apar?

Mutumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
4romeo, utilizator
Pai... nu stim la ce v-ati inteles...
Au renuntat la penalitati, ce anume a fost obiectul esalonarii?
Daca s-a esalonat principalul debit si nu s-a renuntat la penalitati, evident ca la ce e ramas de plata se calculeaza in continuare penalitati (la ce e ramas din debitul principal, nu la penalitati)...
Fara sa stim ce scrie in intelegerea aia, nu ne putem da seama cum stau lucrurile.
Intelegerea a fost sa platesc in 16 rate restul de suma ramasa dupa plata debitului initial pe care am platit-o la banca inaintea intelegerii. Asa a fost hotarat la banca, sa platesc debitul si restul sa vorbesc cu firma respectiva.
Fiecare rata a fost calculata de firma de recuperare in valoare de 396 Ron/luna.

Acum daca banca a considerat ca suma platita care este exact valoarea debitului initial nu este defapt debitul ci altceva nu stiu (ar insemna o veritabila tzeapa cu acte in regula)

Ce pot face? Nu exista o lege care stipuleaza ca nu au voie sa ceara mai mult decat valoarea debitului?
Nu, ba din contra, daca nu scrie altfel clar in intelegerea dv., intai se achita penalitatile si apoi debitul principal. Asa este peste tot, si la intretinere si oriunde.
Imi pare rau, in lipsa actelor e dificil de dat un diagnostic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari creante yda57 yda57 Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca societatile de recuperari creante au dreptul sa puna penalizari si dobanzi? Pe scurt eu am avut un credit luat de la o ... (vezi toată discuția)
Credit banca cedat catre o firma de recuperari Arlechino Arlechino Buna ziua, Am avut un credit la Banca care a fost cedat catre o firma. La momentul cedarii cei de la Kruc au preluat o datorie de 39,000 lei. Acum suma ... (vezi toată discuția)
Negociere cu firma de recuperare - merita ??? ko_ny ko_ny Pe scurt , situatia sta cam asa: credit de nevoi personale contractat in 2008, platit 2 ani la zi, in 2010 am intrat in imposibilitate de plata.Orice negocire ... (vezi toată discuția)