Vreau sa va intreb daca am sanse sa castig un proces cu administratorii condominiumului in care am cumparat apartamentul.
Totul a fost OK pana nu a venit o factura de 250RON pentru luna noiembrie 2009 (avand lunile precedente pana in 100RON), mentionez faptul ca in aceasta factura nu intra gazul si curentul electric pentru care am contracte cu Enel si Distrigaz.
Totul ar fi fost OK daca administratia - cei care detin imobilul nu ar fi ingrosat facturile proprietarilor iar facturile pentru apartamentele care le detin ei (nevandute) sunt de mai putin de 20 RON.
As vrea sa mai zic ca din factura aia de 250 cheltuielile mele reale sunt de vre-o 50RON restul fiind cheltuieli comune.
Avand in vedere ca legea condominiumului zice ca cheltuielile pentru spatii comune se impart intre toti proprietarii (indiferent de faptul ca e p.fizica/juridica) as vrea sa stiu daca a avut un temei legal firma sa imparta costurile asa cum vor ei sau e vorba de abuz.
As mai preciza ca holurile sunt iluminate indiferent daca arde becul langa un apartament vandut sau nu, precum si faptul ca parcarea a fost iluminata tot anul trecut, indiferent de faptul ca nimeni nu a cumparat parcarile.
Cand m-am adresat firmei in cauza am primit diferite raspunsuri de la diferiti angajati cum ca:
a venit factura mare de la electrica si firma nu-si permite achitarea facturilor (varianta neoficiala), apartamentele nevandute "nu a consumat liftul si lumina de pe holuri", incalzirea holurilor si scarilor (toate apartamentele au centrale proprii, pe holuri sau scaru nu sunt calorifere)...
Va rog sa va dati cu parerea si sa-mi dati ceva idei ce sa fac cu administratia.
Multumesc
Pare a fi abuz!
Cheltuielile se impart conform cu Legea 230/2007 si cu HG/1588/2007.
-pe nr. de persoane se imparte: salubritatea, electricitatea la comun, gazele (dar la Dv. nu e cazul)
- pe consum individualizat, apa, caldura (nu e cazul)
- pe cota-parte indiviza salariile, lucrarile de intretinere si reparatii (cred ca nu e cazul, fiind un bloc nou, cred, nu?), pierderile de apa, cheltuielile administrative.
Nu stiu ce presupune parcarea, nu sunt familiarizata cu aceste cheltuieli si nici cu faptul daca sunt vandute o data cu apartamentul.
Probabil ca la Dv. apartamentele nevandute nu au fost introduse la impartire si costurile pentru ele care ar fi trebuit suportate de dezvoltator, va sunt puse in sarcina de plata celor care locuiti deja acolo.
Multumesc mult de raspuns, in contract scrie ca cheltuielile comune (salubrizare, taxe administrative....) se impart in functie de suprafata construita cumparata (prost n-am fost ca nu am luat si parcare, altfel "aveam" de platit mult mai mult)