avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bloc cu centrala comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bloc cu centrala comuna

Un bloc cu 20 de apartamente are o singura centrala comuna in uscatorul blocului.
Pentru functionarea centralei respective sunt necesare, pe langa gazul contorizat, apa si energie electrica. Acestea doua nu sunt contorizate separat de apa pentru consum caznic si de lumina pe casa scarii.
Cum este corect sa se repartizeze aceste doua cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:23, 12 Mai 2009
Decideti dv intr-o sedinta de comitet executiv un mod de repartizare a acestor cheltuieli.
La noi energia electrica consumata cu liftul, iluminatul pe casa scarii, iluminatul la subsol se repartizeaza pe nr de persoane. Diferenta de apa intre consumul inregistrat la subsol si sums consumurilor inregistrate in apartamente puteti sa o repartizati proportional cu consumul fiecaruia, pe nr de persoane, in mod egal pe fiecare apartament cum considerati dv ca este mai bine. Puteti consulta proprietarii printr-un tabol nominal cu 3-4 variante pe coloane si sa semneze in ndreptul variantei care vrea fiecare. Aflati astfel parerea tuturor si luati decizia de repartizare dupa cum doresc cei mai multi.
Contorizati apa rece care este folosita de centrala. La fel enercia electrica. Abia apoi impartiti pierderile cum doriti.
Sfatul d- lui adriantot este foarte bun daca sunteti vecini care se inteleg bine, altfel riscati sa intrati vreo forma incorecta de calcul care poate fi atacata de vreun vecin rauvoitor( daca este calcul incorect nu mai tine cu majotitate).
Daca aveti un administrator priceput si de incredere poate gasi soluti bazate pe sfeturile d lui adriantot.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
marius cioca, utilizator
Inainte de toate musai sa va montati contoare pentru apa si energie electrica la centrala.
Ceea ce intrebati Dv. aici tine de un capitol dintr-o teza de doctorat pentru administrarea unui condominiu (daca asa ceva s-ar da in tara noastra). Nu ne spuneti daca aveti apometre in apartament, daca aveti repartitoare de costuri pe calorifere, contoare de gaz la apartament.....asa incat e foarte greu sa va dam lamuriri despre cum sa impartiti cheltuielile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza gazul consumat. Jean Valjean Jean Valjean Suntem un condominiu care inregistreaza prin acelasi aparat consumul de gaze la bucatarii si cel folosit la incalzire - avem centrala proprie a blocului. Care ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa bloc si lumina pe scara. legalitatea sederii unei pers fara domiciliu. ortansa1961 ortansa1961 1.Se pot repartiza diferenta de mc apa pe apartamente, dintre indexul citit la apometrul blocului si suma celor contorizati din bloc? Mentionez ca sunt 16 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli asociatie de proprietari Florin-Galati Florin-Galati Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament cu bransament separat de apa curenta (prin contract direct cu furnizorul de apa curenta SC APA CANAL, Galati), ... (vezi toată discuția)