avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare

Vreau sa stiu si eu daca fiind parte vatamata intr-un proces penal am dreptul la avocat din oficiu,daca nu-mi permit sa angajez unul din motive financiare si daca da ,trebuie sa solicit eu instantei acest lucru sau instanta propune un avocat,in virtutea dreptului la aparare?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:21, 3 Martie 2010
Consultati [ link extern ] .
Daca sunteti parte vatamata, parte civila sau parte responsabila civilmente intr-un proces penal si din anumite motive, organele judiciare apreciaza ca, din anumite motive, nu va puteti apara singur, organele judiciare vor lua masurile necesare pentru numirea unui aparator.
Art 171 Cod procedura penala Asistenta invinuitului sau a inculpatului
Nu detineti aceasta calitate, nu beneficiati de respectiva prevedere
Eventual puteti preciza motive ,in baza carora instanta poate incuviinta adresa catre baroul de avocati cu solicitare de numire aparator
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
ynocentta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In temeiul art. 68 al Legii 51/1995, persoanele lipsite de mijloace materiale ale caror drepturi ar putea fi prejudiciate prin intarziere pot beneficia de asistenta juridica gratuita.
In acest sens, persoanele interesate, lipsite de mijloacele materiale necesare, pot formula o cerere de acordare a asistentei judiciare gratuite adresata Baroului. Cererea este supusa aprobarii decanului iar in cazul aprobarii urmeaza a fi desemnat un avocat in cauza respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati cerere ,la care atasati o adeverinta din care sa rezulte veniturile realizate,pe care urmeaza sa o adresat decanului Baroului local de avocati si solicitati desemnarea unui avocat care sa va acorde asistenta juridica gratuita sau poate se ofera un avocat sa va ajute gratuit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistenta juridica gratuita? arakys arakys Buna ziua! Conform L448/2006 persoanele cu handicap beneficiaza de asistenta juridica. Nelamurirea mea consta in: persoana cu handicap prin cererea de ajutor ... (vezi toată discuția)
Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu Atonn Atonn Buna ziua, Sunt avocat de putin timp si as dori sa stiu cum se poate deveni avocat din oficiu. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)