avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Sotul ca si coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Sotul ca si coasigurat

Buna ziua,
Am si eu o problema: as vrea sa-mi trec sotul pe asigurarea mea de sanatate.El nu mai lucreaza de aproape 2 ani.Problema cea mai mare este ca nu stiu ce trebuie facut la declaratiile lunare pe care le face firma(eu le fac, dar nu m-am mai intalnit cu asemenea situatie:">). El va aparea ca si coasigurat doar in declaratia pentru CASS?Sau mai trebuie facut ceva?
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: andaanton , utilizator 16:05, 21 Aprilie 2010
Buna ziua,

Nu mai este stipulata in Ordinul 617/2007 necesitatea prezentarii documentelor urmatoare:
- adeverinta de la Primarie ca sotia nu primeste ajutor social, Legea 416
-adeverinta de la Finante/Primarie cu venit impozabil = 0
Art. 20 d)sotul, sotia si parintii aflati în întretinerea unei persoane asigurate, cu act de identitate, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, documente eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile, o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are în întretinere persoana respectiva;
Ordinul 754/2008 modifica intreg art. 20 din punctul d) fiind elimitata necesitatea prezentarii "documentelor eliberate de organele fiscale teritoriale din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri impozabile"
d)pentru sotul, sotia si parintii aflati în întretinerea unei persoane asigurate: act de identitate, documente care sa ateste relatia de rudenie sau casatoria cu persoana asigurata, declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, precum si o declaratie pe propria raspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declara ca are în întretinere persoana respectiva;

O zi buna


Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2010
andaanton, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare medicala kiyosaki kiyosaki Eu sunt angajat. Sotia nu lucreaza si vrea sa beneficieze de servicii medicale. Care sunt caile de a beneficia de servicii medicale in calitate de asigurat? (vezi toată discuția)
Cine beneficiaza de asigurare cass gabriela06072002 gabriela06072002 Buna ziua. Recunosc ca imi este o oarecare jena pentru intrebarea care urmeaza s-o pun. De asemenea recunosc ca nu cunosc legislatia in domeniu. Dar imi aduc ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate Dorin Padureanu Dorin Padureanu Daca sotia mea isi face asigurare de sanatate ( plateste lunar 50 lei,nu are venituri si nici eu ) pot beneficia eu si copilul meu de 20 de ani de ea. ... (vezi toată discuția)