Se poate modifica un contract de munca pe perioada determinata in contract individual de munca pe perioada nedeterminata? daca da care este baza legala si cum se procedeaza?!
nu sant necesare anumite conditii? exista si impedimente? orice contract individual de munca pe perioada determinata se poate modifica in c.i.m pe per. nedeterminata?
Codul Muncii prevede ca , la încetarea celui de-al treilea contract individual de muncă pe durată determinată, prevăzut la art. 80 alin. (4), sau la expirarea termenului prevăzut la art. 82 alin. (1), dacă pe postul respectiv va fi angajat un salariat, acesta va fi angajat cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată.
Acestea sunt situatiile impuse de lege in care un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate fi schimbat in c.i.m. pe durata nedeterminata.
Prin urmare, in afara acestor conditii , orice c.i.m. pe durata determinata poate fi modificat intr-un c.i.m. pe durata nedeterminata.
Lucrez intr-o primarie si sunt inr-o asemenea situatie. Mi s-a prelungit contractul de munca pe perioada determinata pentru al 2-lea an consecutiv. In momentul in care imi expira mi s-a spus ca ar trebui sa sustin concurs pentru ocuparea potului pe perioada nedeterminata. Insa exista o problema . Posturile sunt blocate anul acesta. Sa inteleg ca se poate modifica durata contractului din perioada determinata in perioada nedetarminata pana la expirarea lui?Va multumesc!