Am primit o citatie fara numarul completat de la MAI. Este trecut numele unu agent, numere de telefon, este stampilata si semnata. Citatia este valabila sau cineva incearca sa imi fara o gluma de prost gust ?
Data trecuta este data in care am primit-o. Aceasta este si data infaptuirii dosarului penal ?
atata vreme cat citatia poarta o semnatura,dar mai ales o stampila,nu cred ca e vorba de o gluma.Sfatul meu e sa te interesezi despre ce e vorba luand legatura cu agentul respectiv.Nu inseamna ca este vorba neaparat de un dosar penal.Poate se fac doar cercetari
Sunati la nr. de tel. respectiv. Astfel veti afla mai multe despre citarea respectiva emisa de organ. In mod normal trebuia trecut si motivul sau calitatea chemarii dar,.......
Citatia este individuala si trebuie sa cuprinda urmatoarele mentiuni:
a) denumirea organului de urmarire penala sau a instantei de judecata care emite citatia, sediul sau, data emiterii si numarul dosarului;
b) numele, prenumele celui citat, calitatea in care este citat si indicarea obiectului cauzei;
c) adresa celui citat, care trebuie sa cuprinda in orase si municipii: localitatea, judetul, strada, numarul si apartamentul unde locuieste, iar in comune: judetul, comuna si satul.
In citatie se mentioneaza, cand este cazul, orice alte date necesare pentru stabilirea adresei celui citat;
d) ora, ziua, luna si anul, locul de infatisare, precum si invitarea celui citat sa se prezinte la data si locul indicate, cu aratarea consecintelor legale in caz de neprezentare.
(2) Citatia se semneaza de cel care o emite.
Cel mai bine (daca te stii cu musca prin zona caciulii) da citatia la avocat sa vada despre cei vorba si refuza sa te prezinti daca nu au probe directe cu care sa te oblige.
Daca totusi dai vreo declaratie e foarte sanatos sa devi brusc amnezic si sa raspunzi la toate intrebarile cu ,,nu-mi aduc aminte" ca asta se poate intodeauna transforma in ,,aaaa da da aveti dreptate" in cazul probelor directe.
In completarea mesajului anterior care a cel mai bun daca ai avut "inspiratia" sa faci pe desteptu' de unu' singur pe la Politie: legea s-a modificat, asa ca acum ai dreptul sa nu raspunzi la nimic. Organu' are obligatia sa stranga probe si impotriva ta si pentru tine.