am achizionata o bucata de teren , am facut act de vanzare-cumparare si acum la incheierea actelor notarul public mi-a spus ca imi va elibera actele dupa ce voi face carte funciara la teren, nu mi-a explicat exact de ce, dar mi-a spus ca sunt obligat sa fac carte funciara si ca cunoaste el pe cineva care imi v-a rezolva aceata situatie in schimbul unei sume de bani, as vrea sa intreb dak este obligatoriu ca sa fac carte funciara, daca o pot face mai tarziu? (si inca o chestie pe care o voi preciza, terenul se imparte in 2, adik lungimea initiala era de 1 ha, iar acum eu am luat jum de ha si socrul meu cealalta jumatate), este posibil sa ma puna sa fac carte funciara pe cealalta jumatate sau pe ambele jumatati?sau mai obliga sa fac cartea funciara doar ca sa mai contribui material si pentru cealalta persoana cu care ma pune el in legatura?...va rog mult sa-mi da-ti un raspuns daca stiti cum stau lucrurile in astfel de situatii, va multumesc!!!!
Era normal ca la momentul achizitiei sa vi se prezinte CT
Daca dvs detineti prin achizitie o suprafata de teren CT va va fi eliberat strict pentru respectiva suprafata
Vanzatorul trebuie sa faca cadastrul si intabularea in Cartea Funciara. Daca va vinde dvs doar o cota -parte trebuie sa faca si dezmembrare.Cu aceste acte va prezentati la notar si perfectati actul de vanzare-cumparare.
Daca nu aveti incredere in expertul topo recomandat de notar dati cautare pe "ojcpi" si veti gasi lista expertilor in domeniu din judetul dvs, sunt cel putin 80-100 asa ca aveti de unde alege si cere oferta de preturi.
Chitanta de mana
jenicaprod
In anul 2005 am cumparat un teren arabil in suprafata de 0.20 ha cu chitanta de mana, fara martori, semnata de mine si fostul proprietar. De atunci ma rog de ... (vezi toată discuția)