avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chitanta de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chitanta de mana

In anul 2005 am cumparat un teren arabil in suprafata de 0.20 ha cu chitanta de mana, fara martori, semnata de mine si fostul proprietar. De atunci ma rog de el sa incheiem acte de vanzare-cumparare si de fiecare data invoca motive cum ca nu are timp, este plecat din localitate, ca trebuie intocmita cartea funciara si asta costa mult. M-am oferit ca sustin si eu jumatate din taxa pt. cartea funciara si degeaba. Cum se poate rezolva aceasta problema?
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 11:46, 25 Septembrie 2013
Mergeti la notar cu acesta si faceti actele autentice necesare pentru transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor...Taxele si cheltuielile va privesc exclusive pe dvs in calitate de comparator, daca vanzatorul nu este de accord sa suporte si el o parte din aceste cheltuieli....Poate ca de aceea se fereste sa faca actele, de teama costurilor mari...Convingeti-l ca le platiti dvs si atunci poate se razgandeste.....
Va multumesc pt. raspuns.Am incercat sa-l conving sa accepte ca eu sa platesc jumatate din pretul pt cartea funciara si nimic. Asta ar insemna ca eu sa suport toate taxele aferente, poate atunci voi reusi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren agricol dumitru62 dumitru62 Buna ziua . In luna Iulie 2010 parintii mei au vandut un teren agricol de 1 ha cu plata pretului integral . In promisiune sa convenit ca toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare teren DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri vis-a-vis de un precontract facut de mama mea. Ea locuieste in Bucuresti de multi ani si anul trecut a primit ... (vezi toată discuția)