avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren agricol

Buna ziua . In luna Iulie 2010 parintii mei au vandut un teren agricol de 1 ha cu plata pretului integral . In promisiune sa convenit ca toate cheltuielile vanzarii cumpararii ( intocmirea documentatiei cadastrale , inscrierea in cartea funciara , plata impozitului pe acest teren pana la momentul vanzarii vor fi in sarcina promitentului cumparator .Contractul de vanzare cumparare se va perfecta pana la data de 31.12.2012. In cazul in care perfectarea contractului nu se face din cauza parintilor mei se restituie de 2 ori suma data sau suntem de acord ca promitentul cumparator sa se adreseze instantei pentru pronuntarea unei hotariri judecatoresti care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare . In cazul in care perfectarea contractului nu are loc din culpa promitentului cumparator acesta va pierde cu titlu de daune intreg pretul achitat. In luna Iulie 2013 am scos de la cadastru o adeverinta ca terenul vandut NU figureaza cu numar cadastral . Cand l-am contactat iam comunicat ca eu caut un alt cumparator pentru teren deoarece a expirat termenul pentru perfectarea contractului de vanzare cumparare si nici macar cadastru nu a facut .A spua ca sa facut contractul pe promisiune si nu mai pot sa-l vand iar la intrebarea mea cine a semnat contractul mi-a inchis telefonul .
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurg si daca pot sa vand terenul altcuiva ?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:44, 5 Decembrie 2013
Dvs. puteti sa vindeti terenul altei persoane fara probleme atata timp cat nu au fost indeplinite clauzele din promisiunea de vanzare. Conditia este sa faceti cadastru, sa inscrieti in cartea funciara si sa fiti pe rolul fiscal
In ce sens s-a facut contractul pe promisiune ? Vreti sa spuneti ca persoana in cauza a vandut la randul lui altei persoane?
Un contract ca sa fie opozabil tertilor trebuie sa indeplineasca conditii de fond si de forma, sa fie incheiat in forma autentica in baza extrasului de carte funciara si sa fie semnat de proprietar ca si vanzator si de catre cumparator.
Actele incheiate sub semnatura privata nu sunt inscrise in cartea funciara daca sunt semnate fara a indeplinii forma autentica.
Si... dv. considerati ca cine nu si-a indeplinit obligatiile contractuale? Ca, sincer, e ilegal sa va plateasca altcineva impozitul. Cine l-a achitat in realitate? Cine poseda terenul? Cine poate intocmi cadastrul? Face formalitatile la CF?
Cine v-a intocmit acel act?
Exista vreo procura subsecventa sau inclusa in contract? Ati notificat promitentul-cumparator? L-ati pus in intarziere?
Promisiunea a fost intocmita la notar , In promisiune promitentul cumparator se angajeaza sa plateasca impozitul pe teren pana in momentul vanzarii, intocmirea documentatiei cadastrale , inscrierea in cartea funciara , obtinerea extrasului de carte funciara de autentificare , precum si plata impozitului din vanzare . Contractul de vanzare cumparare se va perfecta pana la data de 31.12.2012.Daca instrainam terenul ii plateam dublul pretului sau instanta pronunta o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare .Daca perfectarea nu are loc din culpa cumparatorului acesta va pierde cu titlu de daune intreg pretul achitat . Nu exista nici o procura subsecventa , dupa incheierea promisiunii el a lucrat pamintul si nu m-a mai contactat sa-mi spuna daca poate sa faca cadastru sau nu sa-l insotesc sau nu sau alte formalitati . In acest moment daca nu sa perfectat vanzarea nu mai brneficiez nici de jumatatea de la renta viagera pe care o luam pana la perfectarea vanzarii.
Ultima modificare: Luni, 2 Decembrie 2013
dumitru62, utilizator
Trebuie vazut daca exista procura data in contract. Era bine sa-l fi notificat.
Procura nu exista si m-am gandit sa-l notific prin executor cu termen de 5 zile pentru a elibera terenul .
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2013
dumitru62, utilizator

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare - teren agricol necadastrabil ciresicaok ciresicaok Buna ziua! Tatal meu detine in proprietate (prin mostenire) un teren agricol extravilan. Se pare ca acest imobil nu poate fi inscris in cartea funciara, cel ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare ... Cezar Dragon Cezar Dragon Bună ziua, În decembrie 2015 am încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru un teren agricol extravilan la notar urmând să încheiem contractul ... (vezi toată discuția)
Inscriere eronata litigiu in cartea funciara. Notar Public Natasa Laura Cucu Notar Public Natasa Laura Cucu Trec direct la subiect. Actiune in constatare pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic, pentru ca promitentul-vanzator, dupa ce a ... (vezi toată discuția)