avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala de vanzare cumparare - teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare - teren agricol necadastrabil

Buna ziua!

Tatal meu detine in proprietate (prin mostenire) un teren agricol extravilan. Se pare ca acest imobil nu poate fi inscris in cartea funciara, cel putin asa declara arendasul caruia ii vindem terenul si care s-a angajat (verbal) sa se ocupe de obtinerea actelor de inscriere in cartea funciara. Am precizat verbal deoarece in Promisiunea bilaterala de vanzare cumparare scrie ca tatal meu se angajeaza sa obtina documentatia cadastrala necesara intabularii dreptului de proprietate in cartea funciara pe cheltuiala promitentului comparator.

Individul spune ca a incercat sa faca actele dar ca terenul este necadastrabil deoarce altcineva a facut deja cadastru pe acel teren. E posibil asa ceva?
De unde as putea afla adevarul despre situatia din cartea funciara a terenului? ca sa pot umbla eu pentru asta imi trebuie procura de la tata? Mentionez ca tata detine certificat fiscal in care se atesta ca impozitele sunt platite la zi de catre el. De asemnea are si titlu de proprietate pe teren.

De asemnea, tot in Promisiunea bilaterala se mentioneaza ca: Eu (tata) in cazul in care din cauze care exceed dreptului de preemtiune nu imi voi indeplini la termen si intocmai obligatiile asumate declar ca sunt de acord ca (nume) sa isi valorifice drepturile decurgand din prezenta promisiune in conditiile art 1279 alin 3 cod civil optand la alegerea sa intre a solicita instantei pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare caz in care voi suporta si toate cheltuielile ocazionate de proces sau de a invoca rezolutiunea judiciara sau conventionala a promisiunii de vanzare cumparare cu restituirea pretului primit si cu plata unei penalitati in cuantum de 35 000 lei.

Daca e cum spune individul si terenul e necadastrabil ca alticneva a facut cadastru pe el, mai este tatal meu obligat la plata?

Va rog mult sa ma ajutati! Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:15, 20 Martie 2016
Individul nu se poate ocupa de efectuarea cadastrului daca nu a primi o procura din partea proprietarului.
Contactati o firma care executa cadastru si atunci puteti afla daca exista cadastru facut de altcineva ptr terenul respectiv. Se poate scoate un extras de cf ptr informare de la OCPI. Anterior semnarii promisiunii ar fi fost de preferat sa consultati o persoana specializata astfel incat sa nu ajungeti in postura sa platiti dublul avansului sau penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vinzare cumparare teren 1910 1910 CE PASI SI CE FORMULARE TREBUIE PT CONTRACT CUMPARARE VINZARE TEREN EXTRAVILAN (vezi toată discuția)
Bună ziua.promisiune bilaterală de vânzare cumpărare. in anul 2011 tatăl meu a vândut un teren extravilan ... KULYKA KULYKA Bună ziua. In anul 2011 tatăl meu a vândut un teren extravilan cu promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare și a încasat banii pe acel teren. Titlu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)