avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Promisiune bilaterală de vânzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Promisiune bilaterală de vânzare cumpărare. In anul 2011 tatăl meu a vândut un teren extravilan ...

Bună ziua. In anul 2011 tatăl meu a vândut un teren extravilan cu promisiunea bilaterală de vânzare cumpărare și a încasat banii pe acel teren. Titlu de proprietate al terenului l-a înmânat promitentului cumpărător. În anul 2021 i s-a reținut din pensie contravaloarea impozitului pe respectivul teren. La primărie terenul este tot pe numele lui. Terenul nu are cadastrul făcut și nu este intabulat în cartea funciara. Plătește în continuare impozitul pe teren.. În promisiunea de vânzare cumpărare imputerniceste pe cumpărător să facă actul de vânzare cumpărare și cadastru și intabulare în cartea funciara, lucru care nu s-a întâmplat. Din anul 2011 și până în prezent impozitul este plătit la primărie de tatăl meu. Cum se poate anula acea promisiune de vanzare cumpărare? Dacă nu mai are titlul original de proprietate mai este proprietar al terenului?În toți acești ani cumpărătorul a folosit terenul. Promisiunea de vânzare cumpărare sa făcut la notar dar fără un termen anume. Ce trebuie făcut în continuare? Vă mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 20:18, 27 Februarie 2022
Daca promitentul cumparator nu avea posedia terenului aveati o sansa in plus.Mergeti la un av cu actele,soluțiile se dau cu actele in fata,in urma unor discutii etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare - teren agricol necadastrabil ciresicaok ciresicaok Buna ziua! Tatal meu detine in proprietate (prin mostenire) un teren agricol extravilan. Se pare ca acest imobil nu poate fi inscris in cartea funciara, cel ... (vezi toată discuția)
Dovada demersuri drept preemptiune Augusta_68 Augusta_68 In 2006 s-a facut o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare teren extravilan. S-a facut la notar si s-a mers pe promisiunea de vanzare-umparare pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)