avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de maternitate

Buna, tocmai am aflat ca voi avea un copil. Eu sunt proaspat angajata(sunt inca in perioada de proba-care se va incheia in 22 martie), si inainte nu am mai avut contract de munca, dar sunt masteranda, la curs de zi, pe durata normala a studiilor.
Nelamuririle mele sunt urmatoarele: 1. Daca anunt sarcina, pot fi concediata?
2. Daca ma decid sa pastrez copilul, pot beneficia de indemnizatia de maternitate?

Ms mult, astept un raspuns cu nerabadare.
1. nu! insa in perioada de proba c.i.m. poate inceta doar printr-o notificare
2. da!
1. Nu este un motiv, dar o poate face pana la sfarsitul perioadei de proba. Poti sa-l anunti luna viitoare.
2. Referitor la prima parte a intrebarii, priviti evenimentul cu usurinta si nu este bine. Parte a doua, conf.art.1 alin 2 lit. m din OUG 148/ 2005 rezulta ca aveti dreptul.
ms de raspuns.
Si atunci, sfatul ar fi sa nu spun nimic pana se incheie perioada de proba?
Stiti cumva unde pot citi mai multe cu privire la conditiile de acordare a indemnizatiei de maternitate?

Inca o data, multumesc.
Probabil va referiti la indemnizatia de crestere a copilului, nu de maternitate..
Cititi OUG 148/2005 si succes, orice decizie ati lua, nu avem noi dreptul de a judeca pe nimeni;)
Si evident, nu anuntati angajatorul pana nu luati dvs o decizie definitiva de a pastra copilul, de preferat dupa ce expira perioada de proba!:D
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
andram, utilizator
da, de fapt despre ea intrebam. ms de sustinerewww.avocatnet.ro/images/smil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de sarcina si lauzie SOTIA SOTIA X-(Buna! sunt Lavinia din Oradea si am niste nelamuriri! In prezent sunt in concediu de ingrijire al copilului pina la data de 4 nov 2006 si insarcinata cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de cresterea copilului DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! va rog sa ma ajutati cu ceva nelamuriri pe care le am in legatura cu subiectul din titlu... desi am incercat sa citesc legile pe care le-am gasit ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare ionela83 ionela83 Buna, Sunt o viitoare mamica, si vreau sa va intreb daca stiti daca se acorda indemniztie din contractul de colaborare daca acel contract este in alt judet ... (vezi toată discuția)