Buna seara,
Am si eu o problema si am nevoie de ajutorul dvs.
In contractele de leasing pe care firma le are incheiate cu o banca, sunt cel putin 2 clauze abuzive si anume:
1. ni s-a impus un anumit asigurator pentru polita de asigurarea
2. au decis unilateral sa mentine EURIBORUL la o anumita valoare, chiar daca acesta in 2009 a scazut-fara sa ne notifice in acest sens, ne-a trimis doar scadentarul...cand EURIBORUl crestea si dobanda noastra crestea, acum cand acesta a scazut, dobanda a ramas aceeasi.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti ce temei juridic sa invoc pentru a dovedi ca aceste clauze sunt abuzive si ne-au adus prejudicii foarte mari.
Din cate am inteles lg/193/2000 este doar pentru p.f.
Va multmesc si astept cu interes sfaturile dvs.
Parerea mea e ca nu aveti nici o sansa in instanta.
Fiind vorba despre un contract sub semnatura privata, este supus regulilor pacta sunt servanda, daca ati semnat inseamna ca ati fost de acord cu toate clauzele.
Firmele de leasing impun un anumit asigurator pt ca au incheiate cu acestia protocoale conform carora li se ofera anumite conditii de asigurare. In fond, ei sunt proprietarii bunurilor din contract si pot impune o asemenea clauza.
Clauza in legatura cu indicatorul EURIBOR este una standard, nu o decizie unilaterala.
Nu exista nici un temei juridic care sa motiveze o cerere de chemare in judecata.
Este normal ca banca sa ia o decizie unilaterala cu privire la rata dobanzii? Nu era normal sa ne notifice acest lucru pentru ca noi sa avem posibilitatea sa reziliem contractul.
Mai mult decat atat, daca in contract mentioneaza ca rata dobanzii se modifica in functie de modificarile intervenite pe piata monetara si la momentul actual EURIBORUL scade, nu e normal sa actualizeze dobanda in sensul scaderii ei?
Pt ca sa si scada dobanda in functie de fluctuatia indicatorilor financiari, ar trebui sa nu se mai numeasca banca/firma de leasing, ci altfel...ei asa castiga banii:)
Oricum, va dau alta veste proasta, nu puteti rezilia contractul din acest motiv. Doar in conditiile stipulate in contractul de leasing + forta majora.
Puteti incerca, eu nu am zis sa renuntati, doar ca nu va dau sanse si nici nu vad un temei legal.
Mai mult decat sa vi se respinga actiunea, nu aveti ce pierde.