o persoana juridica a emis cec-uri fara acoperire. as vrea sa fac plingere penala .ma pot constitui parte civila,pt recuperarea prejudiciului?
ce se intimpla cu cec-urile?
exact, faceti mai intai plangere penala si cereti daune de valoarea pe care dvs o estimati.
cecurile urmeaza sa fie anulate si persoanele care le-au intocmit sa fie trase la raspundere.
In general emiterea unor file cec fara a vea disponibil in cont, este considerata infractiune si anume inselaciune potrivit art. 215 alin. 4 c.p.
Va puteti constitui parte civila pana la primul termen de judecata si inaintea momentului in care se da citire actului de sesizare (rechizitoriul), cu suma pe care o considerati ca reprezinta prejudiciul cauzat.
Am spus ,,in general", deoarece au fost cazuri in care s-a constatat ca lipseste un element constitutiv al in fractiunii de inselaciune (expl: inducerea in eroare) si astfel persoana care a eliberat fila CEC fara acoperire sa fie cercetata si judecata pentru infractiunea prevazuta de Legea Cecului.
Valabilitate fila cec
gev
Buna ziua,
Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari:
1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)