avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCMUNN
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCMUNN

Buna ziua,
Art.81(2) din CCMUNN poate fi aplicat si in conditiile disponibilizarii din motive economice si de reorganizare conf.art.65(1), chiar daca exista un CCM la nivel de societate sau este valabil numai pentru concedieri colective?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 4 Martie 2010
Trebuie avut in vedere ca, prin aplicarea acelor criterii minimale, sa nu fie concediat un salariat al carui post nu este vizat de reducere.
In cazul in care sunt doua posturi similare iar unul este desfiintat, este obligatoriu sa se tina cont de acele criterii minimale fiind concediere indiv?

Nu trebuie sa se tina cont de acele crirerii prevazute de CCMN in cazul concedierilor individuale .... CCM la nivel de unitate nu poate conţine clauze care să stabilească drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin CCMN sau la nivel de ramura.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponib din motive ec si de reorg diaconu adriana diaconu adriana Buna ziua, Art.81(2) din CCMUNN poate fi aplicat si in conditiile disponibilizarii din motive economice si de reorganizare conf.art.65(1), chiar daca exista ... (vezi toată discuția)
Ccmun 2007-2010 vs. ccmn ramura constructii gaby76 gaby76 Buna ziua am o nedumerire ... care din cele 2 contracte este \"mai tare\"? Practic, intr-o firma de constructii, in cazul concedierii din motive ce nu tin ... (vezi toată discuția)
Salariu compensator la concediere individuala stromelectro stromelectro Acordarea unui salariu compensatoriu la concediere individuala este obligatorie daca nu este stipulata in contractul colectiv de munca (doar in cel la nivel ... (vezi toată discuția)