avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburarea linistei publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburarea linistei publice

Vecinii m-au delegat sa va pun o intrebere vis-a-vis de faptul ca in unele nopti si pana taryiu spre dimineata, cineva isi parcheaza masina in fata blocului cu alarma pusa pe un program de declansare din 5 in 5 minute. Ce ar putea face?
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 12:31, 5 Ianuarie 2007
In masura in care sunteti deranjat de zgomotele puternice ce provin din apartamentele vecinilor sau de la localurile din apropierea blocurilor in care locuiti, puteti sesiza sectia de politie la care sunteti arondat
In conformitate cu prevederile art. 2 din Legea nr. 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, constituie contraventie:
tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma (pct. 28 al art. 2);
tulburarea linistii locatarilor intre orele 22:00 si 8:00 prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora (pct. 29 al art. 2).
Politia ar oputea sa-l amendeze pe acel cineva in baza Legii 61 modificata. Succes
Contraventiile se sanctioneaza, in marea majoritate a cazurilor, cu amenzi.:P
In speta, este vorba de politistii de la ordine publica care vor putea constata savarsirea unei contraventii la legea nr.61/1990.
Daca politistii nu-l amendeaza, puteti inroduce o actiune in instanta intemeiata pe dispozitiile art. 998-999 Cod civil. Dar asta inseamna judecata, bani si timp pierdut, si nu va garanteaza solutia castigatoare. Asa incat, faceti in asa fel incat politistii sa fie de fata cand incepe alarma sa urle. Si daca ati inregistra masina in plin aactivitate, pe o caseta video, nu ar fi rau...;)
Luati legatura cu cei de la tractari si mutati-o intr-o noapte langa sectia de politie sau in fata geamului la vreun judecator, vedeti care e mai aproape

PS oricare din ei va rezolva rapid problema :))

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice Anouk Anouk Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc din cartierul Berceni. De la inceputul lunii decembrie 2007, sunt deranjata in fiecare noapte (23:00 - 04:00) de vecinii ... (vezi toată discuția)
Ma deranjeaza Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Visa vie de blocul în care stau este o curte cu 2 cîini care latră toată noaptea si nu pot sa dorm pot face ceva in acest sens? (vezi toată discuția)
Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)