avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... probleme dosar casco Uniqa Asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

probleme dosar casco Uniqa Asigurari

La inceputul luni decembrie anul trecut , am avut un eveniment rutier in care am avariat masina asigurata casco la uniqa sa . reparatia s-a facut la reprezentanta, total neplacut pentru asigurari. dupa 3 luni, mai exact astazi s-a trimis devizul final catre uniqa. in urma discutiilor telefonice mi s-a transmis ca au trimis dosarul la anti frauda, fiind suspiciuni aspura evenimentului.
Ceea ce este neplacut pentru mine este ca exact astazi cand s-a trimis devizul final dupa 3 luni de la eveniment s-au ridicat suspiciuni(nestiute de mine)exact in ziua in care ar fi trebuit sa ridic masina. In 3 luni nu au miscat nimic, din cate imi amintesc din spusele celor de la csa, dupa deschiderea dosarului au 3 luni la dispozitie sa clarifice daca este ceva in neregula... in csa nu am incredere .
Ce e de facut?
La antifrauda dosarul poate sta inca un an. Cel mai bine este sa actionati in instanta dar sa ii avertizati in scris pe cei de la unica despre acest lucru si poate sa va cheme la o conciliere.Va urez succes!
Societatea de asigurare avea obligaţia ca în interiorul termenul de 3 luni sa facă şi cercetarea antifraudă. Ordinul CSA prevede ca pentru neîndeplinirea acestei obligaţii aveţi dreptul să solicitaţi penalitaţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere.
Numai bine vă doresc
Inca nu s-a dat acceptul devizului final.(Astfel am fi vorbit de cele 15 zile pana la efectuarea plati ).
Pe data de 04.03.10 masina a fost reparata ,iar in aceasi zi s-a trimis devizul final, apoi m-au informat ca vor face cercetari asupra evenimentului, ca si cum 3 luni nu au fost suficiente.
Inca nu am un raspuns clar din partea lor.
Era normal sa se faca cercetari dupa trimiterea devizului final?
Sau dupa cat timp se da ok'ul de la trimiterea devizului?

Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
criscristi, utilizator
cioan a scris:

Societatea de asigurare avea obligaţia ca în interiorul termenul de 3 luni sa facă şi cercetarea antifraudă. Ordinul CSA prevede ca pentru neîndeplinirea acestei obligaţii aveţi dreptul să solicitaţi penalitaţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere.
Numai bine vă doresc

3 luni ( 90 zile ) ei s-au apucat sa faca cercetari in ziua 88-89 ... :)
Omul spune ca e vorba de o asigurare CASCO, asa ca nu are nimic de-a face cu reglementarile RCA, ci sunt necesare lraportarile la conditiile contractului de asigurare facultativa existent intre client si asigurator.:sorry:
De asemenea, nu sunt aplicabile nici penalizarile de 0,1% intarziere, ci doar dobanda legala ( cu siguranta nu sunt trecute in contract alte penalizari care sa ii dezavantajeze tocmai pe ei la plata!).#-o
Astfel incat, daca doriti sa va luati banii, mergeti pe varianta 2, aceea a chemarii in judecata a asiguratorului, dupa indeplinirea procedurii de conciliere.X-(
Atentie! dreptul de a solicita despagubiri de la o firma de asigurari pentru bunuri se prescrie in doi ani, asa ca va trebui sa va grabiti.

Alte discuții în legătură

Uniqa asigurari - probleme aprobare deviz cercetez1234567 cercetez1234567 Buna ziua, La sfarsitul lunii aprilie m-a lovit un batran de 80 de ani care nu mi-a acordat prioritate. Un echipaj de politie si o ambulanta care mergeau ... (vezi toată discuția)
Cum obtin penalizarea de intarziere de la rca? dorin85 dorin85 am sa explic cronologic sirul evenimentelor: -28-08-2011 data accidentului, eu nevinovat; -02-09-2011 instiintarea mea , precum ca dosarul este oprit pt ... (vezi toată discuția)
Unsfat carmen69 carmen69 S.e poate deschide un proces penal in legatura cu un accident de circulatie in care am fost tamponat de un vehicol intrind in a doua luna si nu mi sa trimis un ... (vezi toată discuția)