Salut, sunt intr-o situatie destul de complicata si as dori un raspuns de la profesionisti.
Am cumparat in 2007 un ap cu un credit de 80mii euro si, pentru ca mai aveam nevoie de vreo 7-8 mii, am re-ipotecat (rang 2) un alt apartament luat tot cu credit de catre prietena mea. De cand l-a luat ea mai crescusera un pic preturile si diferenta a fost suficienta ca sa acopere ceea ce imi lipsea mie.
Ideea era sa-l vindem cat mai repede pe al ei si sa ne mutam in cel luat de mine dar a venit criza si s-a terminat visul asta.
1) Problema ar fi urmatoarea, daca sa presupunem (Doamne fereste:P) ca eu nu voi mai putea plati si as lasa apartamentul bancii in ce situatie ar fi prietena cu apartamentul ei? Il poate lua banca si pe acesta ? (care e cu credit luat de la aceeasi banca)
2) Daca ar lua banca apartamentul meu as mai putea ramane dator la banca in cazul in care aceasta nu isi recupereaza valoarea initiala si cum s-ar putea aplica procedura de faliment personal in acest caz...aici sunt total in ceata stiu ca Romania nu are o lege a falimentului personal dar fiind membru UE si UE ava