avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... problema complicata cu ipoteca rang1 rang 2 in cazul ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

problema complicata cu ipoteca rang1 rang 2 in cazul incapacitatii de plata

Salut, sunt intr-o situatie destul de complicata si as dori un raspuns de la profesionisti.

Am cumparat in 2007 un ap cu un credit de 80mii euro si, pentru ca mai aveam nevoie de vreo 7-8 mii, am re-ipotecat (rang 2) un alt apartament luat tot cu credit de catre prietena mea. De cand l-a luat ea mai crescusera un pic preturile si diferenta a fost suficienta ca sa acopere ceea ce imi lipsea mie.

Ideea era sa-l vindem cat mai repede pe al ei si sa ne mutam in cel luat de mine dar a venit criza si s-a terminat visul asta.

1) Problema ar fi urmatoarea, daca sa presupunem (Doamne fereste:P) ca eu nu voi mai putea plati si as lasa apartamentul bancii in ce situatie ar fi prietena cu apartamentul ei? Il poate lua banca si pe acesta ? (care e cu credit luat de la aceeasi banca)

2) Daca ar lua banca apartamentul meu as mai putea ramane dator la banca in cazul in care aceasta nu isi recupereaza valoarea initiala si cum s-ar putea aplica procedura de faliment personal in acest caz...aici sunt total in ceata stiu ca Romania nu are o lege a falimentului personal dar fiind membru UE si UE ava

Alte discuții în legătură

Firma recuperare, posibilitate sechestru pe apartament cumparat cu credit petryno79 petryno79 Buna ziua, am avut un credit de nevoi personale la o banca pe care nu l-am mai platit de ceva timp,banca a cesionat creditul catre o firma de recuperare vreau ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartement nou, ipotecat de la un dezvoltator cu conturi poprite anaf ddn1 ddn1 Sunt promitenta cumparatoare intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui apartament nou de la un dezvoltator imobiliar. Problemele pe care le am sunt: - ... (vezi toată discuția)
Faliment in caz de ipoteca rang ii luminigeorgia luminigeorgia buna ziua. va descriu o problema mai delicata in speranta ca voi afla niste informatii utile. in 2008 am luat un apartament cu credit ipotecar (banca1). in ... (vezi toată discuția)