avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... hotarare definitiva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

hotarare definitiva?

Cum trebuie sa procedez pentru ca o hotarare de divort sa fie definitiva avand in vedere ca pronuntarea a fost in data de 8 octombrie 2006 si ca nu s-a facut nici un apel sau recurs? In cat timp trebuie sa imi schimb numele?

Multumesc.

daca a fost comunicata si neapelata, trebuie sa o legalizezi si sa aiba mentiunea definitiva si irevocabila
mergeti la instanta care apronuntat divortul pe fond si afceti cerere pentru eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea data cu mentiunea definitiva si irevocabila - aceste mentiuni se vor scrie pe hotarare in conditiile in care hotararea instantei de fond a comunicata celeilalte parti si nu a fost exercitata calea de atac a apelului in termen de 30 de zile de la comunicare.
Procedati asa cum scrie toko si apoi mergeti cu hotararea la serviciul de stare civila de la locul domiciliului si apoi la evidenta informatizata a persoanei pentru schimbarea numelui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitiv =irevocabil sweet sweet Va rog frumos sa imi spuneti definitiv inseamna si irevocabil?Am o sentinta de divort cu incredintarea spre crestere a fiicei mele .la finalul sentintei scrie ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort definitiva si irevocabila Corinas Corinas Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti unde vad pe sentinta de divort ca este definitiva si irevocabila? Va multumesc (vezi toată discuția)
Cum fac o hotarire definitiva si irevocabila?unde? mihaelasorin mihaelasorin Eu am divortat si nu mare idee cum sun actele acestea.stiu ca hotarirea trebuie sa o fac definitiva si irevocabila! in ce conditi se poate face si unde? ... (vezi toată discuția)