avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Administrator - cetatean strain
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Administrator - cetatean strain

Care sunt in conditiile in care un cetatean strain poate fi angajat ca administrator al unei societati in Romania? Am inteles ca nu este necesara obtinerea unui permis de munca, dar nu stiu cum trebuie procedat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: sasha , utilizator 15:25, 11 Decembrie 2006
Legea nr. 203 din 28 decembrie 1999 (**republicată**) - privind permisele de munca

"ART. 6
Pot fi încadraţi în munca sau, după caz, pot presta munca la persoane fizice sau juridice din România, fără permis de munca, următoarele categorii de persoane:
a) străinii care şi-au stabilit, potrivit legii, domiciliul în România;
b) cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor semnatare ale Acordului privind Spaţiul Economic European şi membrii de familie ai acestora;
c) străinii al căror acces pe piata muncii din România este reglementat prin acorduri, convenţii sau înţelegeri bilaterale încheiate de România cu alte state;
d) străinii care au dobândit o forma de protecţie în România;
e) abrogată;
f) abrogată;
g) străinii care desfăşoară activităţi didactice, ştiinţifice sau alte categorii de activităţi specifice cu caracter temporar în instituţii de profil acreditate din România, în baza unor acorduri bilaterale, şi personalul înalt calificat, în baza ordinului ministrului educaţiei şi cercetării, precum şi străinii care desfăşoară activităţi artistice în instituţii de cultura din România, în baza ordinului ministrului culturii şi cultelor;
h) străinii care urmează sa desfăşoare pe teritoriul României activităţi temporare solicitate de ministere ori de alte organe ale administraţiei publice centrale sau locale ori de autorităţi administrative autonome.
i) străinii care sunt numiţi şef de filiala sau de reprezentanta pe teritoriul României a unei companii care are sediul în străinătate, în conformitate cu actele prevăzute de legislaţia romana în acest sens.
j) străinii membri de familie ai cetăţenilor romani.

ART. 15
(2) Prevederile art. 6 lit. b) intra în vigoare de la data aderării României al Uniunea Europeană, sub rezerva aplicării măsurilor tranzitorii prevăzute de Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană.
(4) Prevederile art. 6 lit. j) se aplica de la data aderării României la Uniunea Europeană."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de munca ifrimcristina ifrimcristina poate cineva sa imi comunice ce se va intampla in 2007 dupa aderarea in UE cu permisele d emunca pentru cetatenii straini, vor mai exista acestea, daca nu ... (vezi toată discuția)
Cetatean strain cu rezidenta in romania gelsaber gelsaber sunt un cetatean egiptean casatorit cu cetatean roman si detin carte de rezidenta pe o perioada de 2 ani -deocamdata-in romania.intrebarea mea este,pot sa fiu ... (vezi toată discuția)
Model contract de colaborare pers juridica si persoana cetatean strain swwweetyoli swwweetyoli buna ziua,eu mi am dobandit cetatenia romana de 5 luni dar momentan nu am certificatul de nastere si buletin romanesc.Ce fel de contract pot eu incheia cu o ... (vezi toată discuția)