m-am mutat cu chirie in decembrie si am acceptat sa platesc intretinerea pe doua luni inainte de a ma muta, in schimbul mobilei din apartament. problema e ca cei care au stat inainte nu au depus citirea apometrelor pentru luna noiembrie si astfel am avut surpriza de a fi obligata sa platesc aproape dublu valoarea normala a apei calde si reci. mi s-a spus ca in astfel de cazuri se calculeaza cate 5 m3 de apa pe cap de locuitor. numai ca noi suntem 3 persoane in apartament iar ei ne-au trecut 20 de metri la apa calda si 10 la apa rece. o fi asa grea inmultirea? logic ar fi fost ca valoarea platita in plus sa fie scazuta in lunile viitoare. dar asta nu s-a intamplat. pur si simplu am platit greseala lor de calcul. problema si mai mare e ca nu pot discuta cu administratorul deoarece acesta isi lasa mereu sotia ca inlocuitor la incasari. aceasta are vre-un drept de semnatura pe chitanta? ca bune maniere si cunostinte in domeniu m-am convins ca nu are.
ce trebuie sa fac pentru ca administratorul sa-mi recalculeze cat am de plata, respectiv sa verifice apometrele si sa scada ce s-a achitat deja din factura urmatoare? va multumesc.
Faceti o cerere catre presedintele asociatie si solicitati verificarea apometrelor si recalcularea consumului. Se poate regulariza pe lista urmatoare.
Sigur ca problema se poate rezolva in conditiile in care dv ati adus la cunostinta administratorului in scris indexul apometrelor luna de luna. Daca la inchirierea apartamentului ati depus la asociatie, odata cu contractul de inchiriere, si indexul sau un proces verbal de preluare a apartamentului in care e consemnat indexul.
Daca dv ati anuntat in scris cate persoane locuesc acolo si de la ce data.
Dar chiar daca nu ati comunicat acestea la asociatie, e bine totusi sa solicitati ajutorul presedintelui in recalcularea apei neconsumate.
Incasarea se face de catre persoana care este desemnata sa faca acest lucru - in speta administratorul. Faptul ca sotia lui incaseaza banii nu este in ordine si ea nu are dreptul de a elibera si semna chitantele.
multumesc pentru ajutor. voi depune o cerere si poate si o reclamatie impotriva sotiei administratorului. faceti o treaba grozava cu acest site! o zi buna! si sa aveti si dumneavoastra cat mai multe primaveri frumoase!
Pai daca vreti sa va intelegeti cu vecinii, sa fiti ajutata cu recalcularea... nu ar trebui sa faceti o reclamatie impotriva sotiei administratorului ca nu aveti nici o sansa sa rezolvati problemele. Mai degraba mergeti cu o cafea si nu cu o reclamatie.