Tatal meu impreuna cu sora lui locuiesc intr-un imobil mostenit de la tatal lor,decedat in urma cu 60 ani.Nu au iesit din indiviziune si nici nu detin actele casei,acestea fiind pierdute de multi ani.Intrebarea mea este:in aceasta situatie ar putea unul din ei sa lase testament unei alte persoane care nu este ruda?Mentionez ca sora tatei nu are nici sot nici copii,iar mama a decedat.Va rog sa-mi dati un raspuns
Te rog sa revi,cu informatii suplimentare:
-in ce regiune istorica se afla situat imobilul;
-daca este situat intr-o zona in care a existat carte funciara,se pune altfel problema,decat intr-o regiune unde au existat doar registre de inscriptiun si transcriptiuni ;
Imobilul fiind in mun.Constanta,inseamna ca nu este inca inscris in C.F.
Daca tatal si matusa Dvs.l-au mostenit pe tatal lor,respectiv bunicul Dvs.,inseamna ca s-a dezbatut succesiunea si s-a eliberat Certificatul de mostenitor,fiecare dintre ei le-a revenit
cate 1/2-a parte din mostenire.-
In acest caz,matusa Dvs.poate lasa printr-un testament,cota sa de mostenire,chiar si unui strain,in timp ce tata dvs,poate lasa unui strain printr-un testament- jumatate din cota de 1/2- a parte din imobil,cealalta jumatate este a Dvs.in calitate de mostenitor rezervatar.
Daca tatal si matusa nu au nici un act prin care sa-si dovedeasca dreptul de proprietate asupra imobilului in cauza,urmati sfatul lui Romy.-
Alte discuții în legătură
Testament
Lily_yo
Tatal meu impreuna cu sora lui locuiesc intr-un imobil mostenit de la tatal lor,decedat in urma cu 60 ani.Nu au iesit din indiviziune si nici nu detin actele ... (vezi toată discuția)