avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament

Tatal meu impreuna cu sora lui locuiesc intr-un imobil mostenit de la tatal lor,decedat in urma cu 60 ani.Nu au iesit din indiviziune si nici nu detin actele casei,acestea fiind pierdute de multi ani.Intrebarea mea este:in aceasta situatie ar putea unul din ei sa lase testament unei alte persoane care nu este ruda?Mentionez ca sora tatei nu are nici sot nici copii,iar mama a decedat.Va rog sa-mi dati un raspuns
Cel mai recent răspuns: toko_cop , utilizator 08:09, 14 Decembrie 2006
Eu cred ca ar putea sa se intereseze si la Camera Notarilor.
Potrivit Codului civil, testamentul este un act revocabil prin care testatorul dispune, pentru timpul incetarii sale din viata, de tot sau de o parte din avutul sau. Se poate lasa ca mostenire un bun oricarei persoane ......numai ca in cazul dvs mostenitorii rezervatari vor primi ca mostenire cota de rezerva succesorala, de la care nimeni nu-i poate inlatura.
Legea prevede expres care sunt mostenitorii rezervatari, deci aceia care nu pot fi inlaturati de la mostenirea defunctului: descendentii in orice grad, parintii si sotul supravietuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament Lily_yo Lily_yo Tatal meu impreuna cu sora lui locuiesc intr-un imobil mostenit de la tatal lor,decedat in urma cu 60 ani.Nu au iesit din indiviziune si nici nu detin actele ... (vezi toată discuția)
Mama are testament de la bunicul pe întreaga lui avere, dar sora ei vrea jumătate. ce se poate întâmpla? gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna ziua, mama are un testament de la tatal ei, din anul 2008. are o sora, careia tatal nu i-a lasat nimic prin testament. mama a avut grija de bunicul ... (vezi toată discuția)
Succesiune ciudata. este testamentul valid??? ema.1 ema.1 Buna seara. Avem urmatoarea problema de rezolvat: tata a avut doua surori.Nici una dintre ele nu a avut descendenti. Una dintre ele a decedat in 2006 ,fiind ... (vezi toată discuția)