avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto cu o victima...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto cu o victima...

In primul rand vreau sa mentionez de la bun inceput ca acest caz e unul mai special.
Asadar, sambata ce tocmai a trecut ma intalnesc pe soseaua de centura a Bucurestiului cu fratele meu ce venea de la Constanta. Am plecat catre aeroport (eu in fata, el in spatele meu). Eu eram cu Loganul, el are in acest moment un Golf 5. La intersectia Soseaua de Centura cu Soseaua Cernica, pe sensul nostru de mers intalnim un stop. Opresc, trec mai departe si las incet. Ma uit in oglinda si il vad pe fratele meu ce intra in intersectie fara sa opreasca. Intrand astfel in intersectie a lovit o Dacia Nova ce trecea regulamentar pe acolo.
Conditiile zonei: Dacia Nova venea dinspre comuna Pantelimon. In ea se aflau soferul (un tip la vreoo 50 ani) si fiica lui (cca 20 ani) in dreapta. Ca sa patrunda in intersectie cel cu Nova avea de trecut calea ferata ce nu este semnalizata (deci trebuia sa opreasca complet) urmand apoi imediat (cca 3-5m) intersectia de care va spun. STOP-ul ce il avea fratele meu era intors pe cant (adica trebuie sa stii de el, altfel il ratezi). Ce-i drept, mai in fata se afla un cedeaza trecerea (am inteles ca e inainte de stop cu 50 m, eu nu l-am vazut). Ceata era puternica, persoana din dreapta din Nova nu purta centura de siguranta (nu am vazut daca soferul o avea).
In urma impactului (dupa masuratori am inteles ca viteza a fost undeva la cca 60-70km/h) persoana din dreapta a fost usor ranita. Adica nu avea decat o dira de sange la nas. A plecat la spital cu o masina pentru investigatii (salvarea a venit dupa vreo 30 minute). A venit si politia, a facut masuratori, am mers la politie, cei doi soferi au dat declaratiile de rigoare.
In urma situatiei, soferul din Nova a cerut fratelui meu 1000 euro pentru a nu depune plangere. Am stabilit cu el sa il sunam pentru a ii comunica suma. Azi am sunat, ne-a dat numarul avocatului lui. Am sunat pe avocatul lui care ne-a spus ca acum vrea 60 milioane. Trebuie sa va spun ca am o senzatie foarte puternica ca avocatul de faptu nu e avocat ci un oarecare pus de om sa ne sperie, probabil. Desi in urma a ceea ce ne-a spus politia, fata era ok (avea o contuzie parca) acum am inteles ca este tot la spital (se pare ca are un ciob langa ochi). Maine vom merge la spital sa vedem ce si cum.
Intrebari:
Sa ii dau 60 milioane? Am vorbit cu un fost coleg de facultate ce este avocat (din pacate nu se afla in tara pentru mai mult timp) care mi-a spus ca 1000 euro e o suma rezonabila. 60 milioane e mult.
Ce se poate intampla daca mergem in instanta? Cel mai rau si cel mai bun caz.
Daca cunoasteti vreun avocat bun sau avem vreun membru pe forum va rog sa imi spuneti (pentru cazul in care maine nu ne intelegem cu omul).
As vrea sa ma intelegeti bine, vina e a fratelui meu si nu o contesta nimeni. E un eveniment nedorit, intamplat printr-o conjunctura (ceata, necunoasterea zonei - fratele meu era pentru prima oara pe soseaua de centura a capitalei).
Ce ma sfatuiti? Vreau sa il ajut, are 21 ani si e tare speriat acum...
De asemenea, daca aveti intrebari pentru a va face o imagine si mai completa va rog sa le puneti.

Multe multumiri aniticipate.
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2006
cmihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela71 , utilizator 17:46, 31 Decembrie 2006
Daca politia a zis ca fata este OK atunci nu trebuie sa-ti faci prea mare grija. Ei au posibilitatea de a actiona in civil pentru despagubiri. Nu cred ca instanta le va acorda o suma asa de mare , in conditiile in care fata nu este lovita prea rau. Totusi, incearca sa iei legatura acolo la spital si cu doctorul care a internat-o.
Eu iti pot recomanda un avocat bun daca doresti.
pot face plangere pt vatamare corporala..
In cazurile astea cei care urmaresc bani pot face plangere pentru vatamare corporala si cer sume exorbitante.
Asta nu inseamna ca le si primesc. Dvs. mergeti, luati legatura cu fata si incercati sa o ajutati cu bani la spital daca are nevoie. Asta ca sa vada ca va preocupa.
Vorbiti la politie si intrebati ce se mai intampla.
Angajati un avocat daca nu va descurcati.
Oricum daca se ajunge la proces va dura destul.
Inarmati-va cu rabdare.
Buna ziua,
Este o suma foarte mare si practica este ilegala. Fratele dvs ar trebui sa ia legatura cu fata, sa vada cum se simte, pentru ca el este autorul accidentului.
Fapta se numeste vatamare corporala din culpa si este prevazuta de art.184 C. pen.
Mult curaj!
Fapta este vatamare corporala din culpa. Foarte important este daca are zile de ingrijiri medicale mai mari de 10 atunci politia se sesizeaza din oficiu cu privire la fapta. Partile se pot totusi impaca. Despagubvirile acordate in astfel de situatii sunt intemeiate pe dovezi cu privire la prejudicii.

Alte discuții în legătură

Pedeapsa in caz de accident ana-maria iacob ana-maria iacob buna ziua .Prietenul meu a facut acum 2 zile un accident ( a intrat cu masina intr-un pom ) si nu a fost singur in masina ci cu inca o persoana.El nu a avut ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier - aduce certificat medico-legal dupa ce a declarat ca nu e vatamata maria_irina_v maria_irina_v Buna ziua, Am o intrebare referitoare la [u]perioada[/u] in care victima unui accident rutier poate aduce dovada ca a fost ranita. (in cate zile dupa ce a ... (vezi toată discuția)
A acrosat cu masina un biciclist k510@yahoo.com k510@yahoo.com a acrosat cu masina un biciclist, care si-a fracturat piciorul. ce repercusiuni sunt asupara soferului? (vezi toată discuția)