avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

in calitate de parat cum pot sa amana procesul de divort?si daca nu ma prezint se judeca imediat sau se amana?in cat timp primesc citatia acasa de la depunerea cererii?in calitate de sotie pe ce nume primesc citatia pe numele vechi sau numele de pe sot si la ce adresa daca nu mai locuiesc la adresa de pe buletin?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:19, 4 Martie 2010
1.La primul termen de judecata puteti cere termen pentru angajarea unui aparator.
2.Daca nu va prezentati si la primul teremen procedura este completa, veti pierde momentul posibilitatii propunerii de probe in aparare.
3.Citatia o veti primi in functie de termenul pe care l-a primit dosarul, oricum cu doua saptamani inainte de proces trebuie sa aveti citatia.
4.Citatia o veti primi evident pe numele de casatorie, numele il veti putea schimba abia cand hotararea va ramane definitiva si irevocabila si veti merge ulterior la politie pentru schimbarea actului de identitate.
5.Daca v-ati mutat de la acea adresa si nu ati indicat instantei prin intampinare resedinta actuala si sotul dvs. nu stie unde locuiti, procesul va dura mai mult si in final instanta va dispune citarea dvs prin publicitate si procesul se va judeca in lipsa dvs, cu posibilitatea obligarii la cheltuieli de judecata potrivit art.274 c.proc.civ.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
La prima infatisare,intr-un proces de divort,instanta acorda un termen de impacare,stabilind tot odata si data pt. adoua infatisare,unde daca nu este necesara prezenta paratului,nefiind cereri speciale,se da sentinta de desfacere a casatoriei prin judecare in lipsa,daca nu va prezentati.
Citatia o primiti in functie de modalitatea adoptata de instanta de a face citarea si in functie de posta.
Citatia o veti primi pe numele din timpul casatoriei (al sotului, daca pe acesta il aveti ),la adresa indicata de reclamant,in cererea de chemare in judecata.
Eu nu am inteles ce vreti.
Daca vreti un proces de 2 ani si aveti aceasta intentie va angajati avocat daca sunteti parat.
Daca vreti sa amanati depuneti o cerere ca vreti sa va angajati avocat insa sa fiti prezent la termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de mult poate tine un divort narcis_vl_ro narcis_vl_ro de un an am divortul pus pe rol si nici pana acum nu s-a solutionat eu deja mi-am refacut viata astept un copil in februarie si astept sa mi se desfaca ... (vezi toată discuția)
Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters133679 ContSters133679 buna seara.am si eu o intrebare.sunt intr-un divort cu minori,azi am avut prima infatisare,paratul nu sa prezentat la infatisare iar urmatoarea infatisare e pe ... (vezi toată discuția)