avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suspect de furt...ce se intampla dupa?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suspect de furt...ce se intampla dupa?

va salut! am urmarit unele discutii de pe acest forum, ingrijorata fiind de ce i se intampla unui prieten. A fost suspectat de furt, in sediul unei firme, la receptia marfii, el fiind agent de vanzari. Mi-a spus ca a petrecut 2-3 ore cu angajatii si agentii de paza (care ulterior l-au acuzat de furt), descarcand mai multe cutii de marfa, desfacandu-le, punand preturi pe produse.... In timp ce lucra, s-a dezbracat iar haina si-a lasat-o pe una dintre cutiile desfacute. La plecare,si-a pus haina pe mana si s-a indreptat catre usa, stiind obiceiul agentilor de paza de a verifica fiecare persoana la iesire- acolo a fost verificat si i-a fost gasita o crema (un produs cosmetic) in haina....nu in buzunar. El crede ca unul dintre colegii lui - agenti de vanzari - care a fost cu el, i-a facut o gluma proasta. Insa lucrurile au luat o intorsatura grava, pentru ca a fost chemata politia si a dat o declaratie. El nu si-a luat asupra lui acest gest si a lasat crema nenorocita agentilor de paza . Directorul firmei nu a facut o plangere in acest sens. Politia a verificat camerele de supraveghere si se pare ca nu au descoperit nimic,nici daca cineva i-a pus crema, nici daca el ar fi vinovat dar au luat copii ale filmarilor. El are o amenda administrativa, din cauza permisului de conducere suspendat temporar, dar la verificarea cazierului aceasta nu a fost prezentata. La ce sa se astepte de aici inainte? Va multumesc...
Prietenul dvs. trebuie sa astepte rezultatele cercetarilor, in urma verificariii nregistrarii video. In orice caz, si daca s-ar descoperi ca a luat el insusi crema, cu intentie, nu cred ca va primi mai mult decat o amenda administrativa, pe considerentul lipsei pericolului social concret al faptei.
la nimic.. daca lucrurile stau asa cum le ati prezentat dvs.. ptr o nenorocita de crema, nu cred ca se va ajunge asa departe.. sa-i faca ceva
Amenda adminstrativa nu se trece in cazierul judiciar
Daca nu s-a intocmit PV impotriva prietenului,se prezuma ca din urmarirea inregistrarilor nu rezulta indicii din care sa rezulte ca acesta a sustras produsul
Daca produsul a fost restituit rezulta inexistenta de prejudiciu material
Normal,prietenul pe viitor ar trebui sa fie mai atent ,astfel incat sa nu mai fie pus in situatii delicate de acest gen
Probabil,datorita lipsei de probe,evenimentul nu va avea urmari
:offtopic:@avocatPetre, va rog frumos sa va abtineti a califica raspunsurile consultantilor , ca fiind intr-un fel sau altul .Aici , fiecare dintre consultanti are dreptul la a-si expune punctul de vedere. Voi sterge mesajul dvs. intrucat constituie atac la persoana. Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
ContSters47264, utilizator
va multumesc tuturor... sper sa iasa cat mai repede din situatia asta penibila.

Alte discuții în legătură

Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)
Furt calificat conspireus conspireus buna ziua.ieri am furat o crema de fata in valoare de lei. am luato de pe raft,am rupt eticheta cu codul de bare,am puso in cos,dupa un tim m-am facut ca o ... (vezi toată discuția)
Complice furt bircilatiberius bircilatiberius Buna ziua , va rog frumos sa imi raspundeti la problema pe care nu o cunosc .Pe data de 22.10.2010 impreuna cu prietenul meu am intrat intr`un magazin din mall ... (vezi toată discuția)