avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complice furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complice furt

Buna ziua , va rog frumos sa imi raspundeti la problema pe care nu o cunosc .Pe data de 22.10.2010 impreuna cu prietenul meu am intrat intr`un magazin din mall intr`un cat l`am ajutat pe un prieten de al meu sa fure un costum am intrat in cabina de proba am pus costumul in geanta,ne`am mai plimbat in magazin in timp ce geanta i`am dat prietenului meu sa o tina sa poata iesi cu el ,intre timp am luat un tricou si niste sosete pe care le`am si achitat , am iesit 2 pasi dupa poarta senzotiva dupa care un agent civil ne`a abordat si ia cerut prietenului meu sa ii arate geanta , eu avand o punga cu tricou si sosetele pe care le`am achitat .Agentu civil ne`a dus la o camera dupa care a anuntat organele de politie .la politie . La politie cel care ne`a incheiat proces verbal baiatu de la judiciar ne-a invatat cum sa dam declaratiile intr-un cat ne`a spus sa recunoastem fapta ca nu o sa ne dea decat niste amenzi administrative ,practic mi`am recunoscut fapta ca l`am ajutat pe prietenul meu dar in drum spre iesire eu n`aveam decat niste produse achitate . In procesul verbal scrie ca invinuit furt calificat dar eu am facut decat sa ajut eu ce mi`am cumparat am achitat.Normal trebuia sa scrie la invinuit suspect sau complice ma rog asa poate scap mai usor , printre care e si prima abatere la mine . Va rog sa`mi spuneti ce mi se poate intampla in cel mai rau caz . Va mULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 06:11, 24 Octombrie 2010
Coautorat. Iese din discutie complicitatea.
Din cele relatate reiese clar ca sunteti coautor la infractiunea de furt calificat. In procesul verbal scrie ca sunteti invinuit intrucat aceasta este calitatea procesuala pe care o aveti in acest moment in procesul penal inceput impotriva dvs. Indiferent in ce calitate ati actionat (autor/coautor, complice, instigator), in momentul in care a inceput urmarirea penala pentru infractiunea savarsita va numiti invinuit.

Ultima modificare: Vineri, 22 Octombrie 2010
mike11, utilizator
Anchetatoru mi`a spus ca din procesul penal trece la amenda adimistrativa ca nu`mi face dosar penal si toate cele este adevarat?
Intrucat ati recunoscut fapta, sunteti la prima abatere, urmarea produsa de savarsirea infractiunii nu este ireparabila sau foarte grava si alte astel de argumente, procurorul ar putea dispune scoaterea de sub urmarire penala in baza art. 10 alin. 1 lit. b indice 1 Cpp ( fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni) si sa faca aplicare a art. 18 indice 1 alin. 3 Cp, aplicandu-va astfel o sanctiune cu caracter administrativ...

Concluzia este ca DA, poate fi adevarat ceea ce v-a spus organul de urmarire penala...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
mike11, utilizator
Va multumesc anticipat ! Respect

Alte discuții în legătură

Complicitate? Sebastian11987 Sebastian11987 am si eu o intrebare...un pr de al meu a reusit sa \"scoata\" dintr`un magazin ..( in care si lucra ) niste telefoane mobile...cu ajutorul meu . eu le luam si ... (vezi toată discuția)
Furt calificat din magazin vald_15 vald_15 o mare rugaminte am de la cei de pe forum care ma pot ajuta . Anul trecut prin martie , am ajuns cu un prieten prin [EDITAT] seara pe la ora 19 -20 . ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin ionela039 ionela039 impreuna cu prietenul meu,am plecat la cumparaturi in real.am luat mai multe produse pe care le-am pus in cos...am intrat in camina de proba unde am probat o ... (vezi toată discuția)