avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate?

am si eu o intrebare...un pr de al meu a reusit sa "scoata" dintr`un magazin ..( in care si lucra ) niste telefoane mobile...cu ajutorul meu . eu le luam si le duceam la raionul la care lucra...intr`un loc ferit de camera...dar din pacat...dupa mai multe repetari...a fost prins...iar eu cu inca 2 pr am fost sesizati pe camere...suntem complici ? sau coautori ? sau ce ? la ce sa ma astept cand imi vine citatia ?
:O
Trebuie sa va asteptati la ce e mai rau.
Angajativa avocat din timp pentru o indrumare corespunzatoare in timpul anchetei penale.
Nu conteaza daca sunteti complici sau coautori deoarece pedeapsa prevazuta de lege este aceeasi.
Practic ati fi complice dar nu conteaza intrucat e foarte posibil sa riscati o pedeapsa mai mare decat autorul pentru ca fara contributia dvs. nu se putea comite infractiunea.
vreau sa ma mai clarificati umpic....pr meu ..in declaratie a recunoscut tot...a zis ca a fost ajutat de 2 prieteni ...dar mi`a mai spus ca procurorul a zis ca noi nu suntem complici...noi numa am mutat telefonu dintr`o parte in alta ...de la un raion la altu . . .
Aveti calitatea de coautori, deoarece impreuna, in temeiul aceleasi rezolutii infractionale, ati realizate actele ce consituie elementul material al infractiunii de furt calificat, incriminata de art. 209 din Codul penal.

Legiutorul a prevazut ca actele intreprinse de catre complici sa fie sanctionate in mod similar cu cele savarsite de catre coatori.

Instanta, insa , in vederea individualizarii pedepsei,are in vedere participatia efectiva a fiecaruia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot obtine si eu un raspuns Canon01 Canon01 daca mai multe persoane arunc[ cu pietre spre un geam cu scopul de a-l sparge dar doar o piatra sparge geamul fara a se sti care persoana a aruncat-o ,cine va ... (vezi toată discuția)
Ajutor! ContSters104851 ContSters104851 am o intrebare daca ma puteti ajuta..am un prieten si ma tem pentru el,un amic foarte bun i-a propus sa ridice niste bani prin western union..bani pe care ii ... (vezi toată discuția)
Participatie improprie cami tei cami tei De curand am fost vizitati de hoti! Dupa ce au furat ...20 ani din viata noastra...in bijuterii cu pietre pretioase....minorii( sub 14 ani!!!!) ...declara ca ... (vezi toată discuția)