avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre delegarea unui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre delegarea unui angajat

am o dilema! lucrez la o institutie de stat. in aceasta institutie este un post neocupat (titularul fiind detasat temporar pe un alt post) de aproape un an. pina acum eu si colegii am suplinit fiecare cu cate o bucatica din responsabilitatile acelui post, fara a fi platiti suplimentar. acum, seful vrea sa-mi dea delegatie pentru atributiunile acelui post doar mie, dar fara a fi platit, invocand prevederile contractului colectiv de munca - unde scrie ca un angajat poate fi delegat sa execute sarcinile altui post. dilema mea este urmatoarea: trebuie sa execut sarcinile postului meu + sarcinile postului unde primesc delegatie (fara a fi platit? - pt. ca e criza!), sau va trebui sa execut doar sarcinile postului unde voi avea delegatie? exprimarea din CCM cat si din Codul muncii este ambigua.
sper sa fie cineva care sa-mi explice si mie calea legala, pt. ca m-am saturat sa muncesc suplimentar cu titlu de "delegarea atributiunilor" pe perioada de criza!
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 07:57, 5 Martie 2010
evident ca nu puteti suplini si munci in 2 posturi ... din acest motiv cred ca veti ocupa si veti munci daor in postul unde ati fost delegat
logic asa e! dar daca angajatorul emite o decizie de delegare, cum voi putea sa o contest? sau unde, mai bine zis? pt. ca sistemul e foarte ... ferm si cu problemele financiare din ziua de azi ... mai toti iti spun daca nu-ti convine ... poti pleca!
sincer, daca seful ierarhic superior va deleaga pe un post pentru care aveti competenta de al suplini, nu prea aveti ce face.. si plangerea ce o veti face in acest sens la instanta nu ar avea un real succes, plus ca va atrageti dusmania si pica sefului.. nu cred ca va doriti asa ceva
corect! dar daca voi primi delegatie si in acelasi timp va trebui sa execut si sarcinile postului meu, fara a-mi plati munca suplimentara, cred ca voi apela la instanta!
va salut cu respect!
decizia se poate contesta la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizare internã eduardvl eduardvl Bună ziua, Doresc să pun următoarele întrebări: Într-o instituţie bugetară, autofinanţată, un ªef de Serviciu şi/sau de Birou poate emite ... (vezi toată discuția)
Delegare, rog urgent ContSters21019 ContSters21019 Am nevoie urgent de un sfat: Sunt angajata intr-o institutie publica la Serv. Fin.Contab, cu atributii specifice acestui compart. in plus am si decizie de ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010 ciuciu ciuciu Se poate invoca, in caz de restructurare in baza acestei legi nr.118/2010, faptul ca exista o directiva europeeana care recomanda desfasurarea unei anumite ... (vezi toată discuția)