am si eu o mare intrebare: o plangere penala transformata intr-un dosar penal si trimisa la parchet inca din luna decembrie cat timp ii poate lua pana ajunge efectiv acolo? caci cei de la politie mi-au trimis un fel de instiintare ca s-a trimis la parchet iar la parchet nici nu e inregistrat si nici cica ca nu il pot vedea. de ce?
chiar nu inteleg!
Daca este depusa din decembrie, o sa va surprinda, insa termenul este inca rezonabil...in ce priveste studierea dosarului, faza de cercetare/urmarire penala este nepublica - asta nu inseamna ca nu puteti lua cunostinta de continutul acestuia, in masura in care calitatea pe care o aveti va permite acest lucru!
chiar eram curioasa in legatura cu acest aspect.
deci...sa inteleg ca exista un termen anume in care un dosar ajunge de la politie la parchet. ce ciudat. dar de aici pot trage si concluzia ca daca dureaza atata se poate pierde si pe drum...nu? eu practic am facut plangerea penala in numele unchiului meu de care sunt imputernicita si mi s-a spus ca eu nu am acces ci doar unchiul. iar nu inteleg aici. de ce nu am acces daca sunt imputernicita?
1-Legal si teoretic,nu se poate pierde o plangere ce constituie un dosar in cercetare .
Practic ,inclusiv saptamana trecuta am avut deosebita neplacere sa constat ca un dosar ,dupa 4 ani de cercetari laborioase,expertize si rasturnari de incadrari,duoa ce a fost incheiata cercetarea in ziua cand trebui adepus dosarul la parchet ,
surpriza a disparut dosarul
Speram sa fie gasit printre dosarele manevrate in graba de persoanele responsabile
2-Cine a semnat plangerea?
Si eu am facut o plangere din 2008 si nici acum nu a ajuns dosarul la parchet. depinde de politisti cat vor sa tina dosarul la politie. Nu avem ce face, astea sunt legile in Romania.