avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand pot redobandi - permisul de conducere ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand pot redobandi - permisul de conducere ?

Am avut un eveniment care a rezultat un dosar penal pe alcool va transmit sentinta pe scurt :
. În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an şi 7 luni închisoare aplicate inculpatului pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin.(1) Cod penal. În baza art. 93 alin. (1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a).să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Bihor; b).să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c).să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d).să comunice schimbarea locului de muncă; e).să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarea obligaţie: -să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate În baza art. 93 alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Oradea respectiv în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci. Dispune suspendarea executării pedepsei accesorii pe durata suspendării pedepsei principale

Sa inteleg ca dupa un an de la ramanerea definitiva pot sa dau pentru permis ?
Da,ati inteles bine.
Credeti ca ar fi oportun apelul ? Sau sa o las asa

va multumesc !
Discutati cu avocatul dvs care stie dosarul aceasta posibilitate, individualizare judiciara a pedepsei se face in functie de circumstantele reale si personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, in cazul hotararii de mai jos, in cat timp imi voi putea ... Letea Marcel Letea Marcel Buna, in cazul hotararii de mai jos, in cat timp imi voi putea redobandi dreptul de conducere? “ Termene de judecată ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind conducere auto sub influenta bauturilor alcoolice cretalex cretalex Vreau sa stiu despre ce e vorba , nu am inteles , mi sa suspendat permisul pe o perioada de 2 ani ? sau care e sentinta ca nu inteleg termenii judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu acord de recunoaștere Maria1717 Maria1717 Ce înseamnă aceasta sentința? Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal , cu art. 396 alin. ... (vezi toată discuția)