avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna, in cazul hotararii de mai jos, in cat timp imi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna, in cazul hotararii de mai jos, in cat timp imi voi putea ...

Buna, in cazul hotararii de mai jos, in cat timp imi voi putea redobandi dreptul de conducere?

“ Termene de judecată
Data Soluție Detalii
18.12.2020 Soluţionare În baza art. 396 alin. (1) şi (2) Cod procedură penală cu aplicarea art. 77 alin. (2) lit. b) Cod penal condamnă pe inculpatul LETEA MARCEL [ ] la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare. În baza art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 alin.(1) Cod penal. În baza art. 93 alin.(1) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpata să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a).să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune Bihor; b).să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c).să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d).să comunice schimbarea locului de muncă; e).să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin.(2) lit. b) Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului următoarea obligaţie: -să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate În baza art. 93 alin.(3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Oradea, respectiv în cadrul Mănăstirii Sfintei Cruci. În baza art. 404 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) Cod procedură penală, obligă pe inculpat la plata sumei de 900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului, în care sunt cuprinse şi cheltuielile aferente urmăririi penale. În baza art. 272 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 868 lei, va fi plătit din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Bihor, conform delegaţiei nr. 3564/21.09.2020. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 18.12.2020.”

Multumesc frumos si sarbatori fericite!
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Veți putea susține un nou examen la 1 an de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri.
Permisul de conducere v-a fost anulat ca urmare a condamnării.
Poate spuneți și ptr ce ati fost condamnat.
Si oricum, art. 77 alin. (2) lit. b) Cod penal, nu exista.
Parasirea locului accidentului.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Poate spuneți și ptr ce ati fost condamnat.

Puteti sustine examen dupa 1 an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot redobandi - permisul de conducere ? Bossis72 Bossis72 Am avut un eveniment care a rezultat un dosar penal pe alcool va transmit sentinta pe scurt : . În baza art. 91 Cod penal dispune suspendarea sub ... (vezi toată discuția)
Cât timp trebuie sa astept ? Andrei321321 Andrei321321 Salut recent am primit o condamnare pe ART 336 alin 2 și mi s a anulat permisul , întrebarea mea e cât timp trebuie sa astept pana pot sa dau din nou , ca ... (vezi toată discuția)
Se anuleaza permisul daca am primit urmatoarea solutie ? nu am facut apel deci hotararea e definitiva Marius3232 Marius3232 Complet: P 03 NCPP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. (1) Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. (10) Cod procedură penală, ... (vezi toată discuția)