avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

indemnizatie crestere copil

Buna ziua, ma intereseaza sa aflu daca diurnele intra in calcul ca si venituri pt indemnizatia crestere copil pana la 2 ani.
Am fost plecata din tara o periada in delegatie si prind si luniile acelea in cele 12 luni de calcul, cu toate acestea pe adeverita completata de angajator e trecut salriul meu net, nu total net cum apare pe fluturasul de salriu unde e bagata si diurna.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: madalina79 , utilizator 14:41, 5 Martie 2010
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.
Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite.
Veniturile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole prevazute la art. 1 alin. (3) din ordonanta de urgenta, denumite in continuare venituri, sunt cele definite la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si reprezinta valoarea obtinuta dupa aplicarea cotei de impozitare asupra venitului impozabil stabilit conform legii.
Deci sa inteleg ca sunt incluse si diurnele? Ma scuzati dar nu ma pricep si vreau sa stiu exact
Nu sunt incluse diurnele.

Pentru calculul indemnizatiei de crestere copil sunt incluse toate veniturile impozabile, diurna nefiind impozabila (nu este de natura salariala) nu se include in baza de calcul a indemnizatiei.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului marioos marioos Am o nelamurire: ce venit se ia in calcul pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, venitul net sau venitul brut? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Niculina Orzan Niculina Orzan Prin instructiunile de aplicare a Normelor metodologice a OG 148/2005, , art.2 alin.1 , lit. a , se fac precizari cu privire la baza de calcul a indemnizatiei ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestera copilului cristina lemni cristina lemni As vrea sa stiu ce salariu se ia ca baza de calcul ,cel brut sau cel net pentru crestera copilului si care este formula de calcul. (vezi toată discuția)