avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pe caz de boala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pe caz de boala

Buna ziua. Mama mea este diabetica insulino dependenta , cu glaucom la ambii ochi , unul dintre ei este mai afectat. Are 6 ani lucrati in cartea de munca. Momentan nu are nici un venit. As dori sa stiu daca poate beneficia de pensie de boala si daca da care sunt demersurile. Precizez ca de curand am depus la Directia de Asistenta Sociala dosarul pentru incadrarea in grad de handicap si a fost incadrata in gradul 4. Multumesc pentru raspunsul acordat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:34, 6 Martie 2010
Mama dvs. nu are stagiul necesar in raport cu varsta pentru a beneficia de pensie de invaliditate. Vedeti, in acest sens, art. 57 din Legea nr. 19/2000.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum beneficiez de pensie de boala? panda11 panda11 sunt bolnav de diabet insulino-dependent de 4 ani, am 41 de ani si am cotizat peste 20 de ani, intreb daca pot beneficia de pensie medicala si ce pasi trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie pe caz de boala Ella Cosma Ella Cosma Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu cateva sfaturi. As dori sa stiu care sunt sansele unei persoane de 51 de ani, care a muncit numai 6 ani si care ... (vezi toată discuția)
Pensionare caz boala aleo1106 aleo1106 buna!..am 40 ani,de 13 ani sufar de diabet zaharat insulinodependent,am muncit 20 ani la electrica banat si as dori sa stiu daca pot sa optez pentru ... (vezi toată discuția)