avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata CASS - obligatorie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata CASS - obligatorie?

avem un IF din 2005 si ne asigura un venit de sub un salariu minim pe economie la doi adulti de 53 de ani ,42 de ani si un copil de 8 ani.Am primit o notificatie ca avem de platit asigurarea de sanatate desi nu am beneficiat decat contra cost de servicii medicale.Dsi posibilitatile de venit (rezultat din singura sursa) nu ne permit sa platim la nivelul salariului minim pe economie. Din ce cred leguitori ca vom plati? Vinzandune bunurile pe nimic?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:53, 6 Martie 2010
E obligatorie din pacate contributia conform art 257 din Legea 95/2006 si Ordinul CNAS 617/2007. Chiar daca nu ati beneficiat de servicii medicale asigurarile se platesc retroactiv pe 5 ani conform termenului de prescriptie mentionat in codul de procedura fislala. La acel debit s/au adaugat accesorii, adica majorari de intarziere.
In cazul in care nu platiti aceasta suma adusa la cunostiinta prin somatie, veti intra in procedura de executare silita prin serviciile caselor de asigurari de sanatate si poate duce pana la blocarea conturilor sau orice mijloc de a recupera banii datorati.
Din pacate trebuiesc achitate si mare grija ca penalitatile sunt foarte mari,pot ajunge la sume mai mare decat ceea ce aveti de platit ca si asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asigurarilor de sanatate ipc77 ipc77 pentru o persoana fizica autorizata este obligatorie plata asigurarilor de sanatate ? in speta un prieten , medic veterinar nu a platit asigurari sociale de ... (vezi toată discuția)
Contributie de asigurari sociale de sanatate pfa niculaucarmen niculaucarmen am primit de la Casa de Asigurari de Sanatate o decizie de impunere care constituie si instiintare de plata. Sunt persoana fizica autorizata si desfasor ... (vezi toată discuția)
Informatii asigurare medicala cnas andreearoro andreearoro Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o informatie....acum 6 ani,mi-am platit asigurarea medicala cnas vreo cateva luni dupa care am intrerupt plata....sunt o ... (vezi toată discuția)