avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 221/2009
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 221/2009

Buna ziua

Tatal meu fost detinut politic este decedat.Am si eu dreptul la despagubiri pt daune morale sau numai mama mea? Daca avem dreptul amandoi trebuie sa ne adresam separat instantei de judecata sau putem si impreuna?
Cel mai recent răspuns: pscl2010 , utilizator 16:16, 9 Iunie 2010
aveti dreptul amandoi in calitate de mostenitori dar asta inseamna ca daca obtineti o hotarare favorabila suma va fi impartita
tatal dvs a fost condamnat de un tribunal militar?
Buna ziua !
In conformitate cu prevederile art.5, al.(1) din legea nr. 221/2009,"orice persoana care a suferit condamnari cu caracter politic in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 sau care a facut obiectul unor masuri administrative cu caracter politic, precum si, dupa decesul acestei persoane, sotul sau descendentii acesteia pana la gradul al II-lea inclusiv, pot solicita instantei de judecata, in termen de 3 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi..."
Puteti introduce actiune impreuna sau unul dintre dumneavoastra.
Cu stima !
Va multumesc
Buna seara

Multumesc pt.raspuns.Da tata a fost condamnat de Tribunalul militar Cluj
aveti sansa de reusita, bafta!

Alte discuții în legătură

Legea 221/2009 MICKY67 MICKY67 Bunicul meu a fost condamnat politic in perioada 1950.El a avut 2 copii,un baiat si o fata.Bunicul si sotia sa sunt decedati.Baiatul este decedat si el,dar are ... (vezi toată discuția)
Acordarea despagubirilor ContSters79066 ContSters79066 Revin cu o întrebare pe care am mai pus-o în anul 2010 referitoare la acordarea desbăgubirilor în cuantum de 5.000 de euro, despăgubiri acordate în baza ... (vezi toată discuția)
Despagubiri legea 221/2003 inuka inuka Bunicii mei, din partea mamei, din Jamu Mare au fost deportati in Baragan. La intoarcere nu au mai avut voie sa se intoarca in casa lor din Jamu Mare si a ... (vezi toată discuția)