avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general MASINA personala nu este integistrata in PF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

MASINA personala nu este integistrata in PF

Buna seara;am in pf vulcanizare,masina este pe numele meu,pot eventualele cheluieli(motorina,ulei...etc) sa le trec la scadere ducand bonuri fiscale la contabila? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:21, 6 Martie 2010
Intocmiti contract de comodat si respectati ordonanta 34/2009
In cazul dvs. (inteleg ca e vorba de o persoana fizica autorizata) cele descrise nu va sunt de ajutor: (1) ordonanta 34/2009 nu mai permite deducerea combustibilului la calculul impozitului (adica, platiti acelasi impozit indiferent daca aduceti bonurile de bezina sau nu) si (2) celelalte cheltuieli sunt deductibile doar daca masina e folosita exclusiv pe PFA.

Binenteles, asa cum a zis si @JolieCont, trebuie intocmit in prealabil un contract de comodat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducerea combustibilului pentru pfa romeo mart romeo mart sint persoana fizica autorizata si doresc o lamurire .OG 34 / 2009 se referea la numai societati comerciale ? adica deducerea combustibilului este interzisa ... (vezi toată discuția)
Bonurile de motorina sau tva-ul lor la cheltuieli deductibile? Paulv85 Paulv85 Bună ziua. Am un SRL plătitor de TVA. Acum prestez servicii de curierat pe o mașină cu contract de comodare, în regim de 100% pentru firma. Caut ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ptr masina VerTrad1 VerTrad1 In vederea unor deplasari, un P.F.A. (traducator) are dreptul sa incheie un contract de comodat pentru masina a carei proprietara este sotia, persoana fizica? ... (vezi toată discuția)