avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ATELIER CROITORIE CU VANZARE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ATELIER CROITORIE CU VANZARE

Vreau sa deschid un atelier de croitorie cu vanzare.Nu am calificarea necesara chiar daca ma pricep foarte bine, vreau sa stiu cum pot face acest lucru legal chiar si cu angajati ,nu stiu pf,srl sau alta forma....precizez ca nu am decat mutatie in oras si nu detin un imobil personal,am specificat de proprietate pentru un eventual sediu.....va rog ,veniti cu un sfat,urgent...va multumesc!
Cel mai recent răspuns: geludelagara , utilizator 21:04, 4 Septembrie 2018
Avand in vedere ca nu ai calificarea necesara pentru a te inregistra ca PFA sau Intreprindere Individuala(II), iti sugerez sa constitui SRL cu asociat unic sau poate mai gasesti pe cineva cu care sa te asociezi, cu obiect de activitate principal Cod CAEN 1413-fabricarea altor articole de imbracaminte si obiect secundar cu activitatile Cod CAEN 1414-fabricarea de articole de lenjerie de corp , Cod CAEN-1419- Fabricarea altor articole de imbracaminte si accesorii n.c.a, Cod CAEN 9529-repararea articoleleor de uz personal si gospodaresc n.c.a.
Pentru sediu si punct de lucru in acceasi locatie poti incheia un contract de comodat sau inchiriere. Atentie daca schimbi destinatia unui imobil (in cazul apartamentelor de ex.) iti trebuie acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor.
Bafta!
va multumesc foarte mult,raspunsul este de un real ajutor=D>
dana-bianca a scris:
Vreau sa deschid un atelier de croitorie cu vanzare.Nu am calificarea necesara chiar daca ma pricep foarte bine, vreau sa stiu cum pot face acest lucru legal chiar si cu angajati ,nu stiu pf,srl sau alta forma....

Buna ziua,
Exista calea recunoasterii unor calificari (aptitudini, competente) pentru care nu exista studii atestate.
În conformitate cu art. 31 din Ordonanţa Guvernului nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor şi art. 2 si 4 din Metodologia certificării formării profesionale a adulţilor, furnizorul de formare profesională autorizat poate elibera următoarele tipuri de certificate:
a) pentru programe de calificare sau recalificare, certificat de calificare profesională;
b) pentru programe de iniţiere, perfecţionare, specializare, precum şi la absolvirea fiecărui modul, în cazul programelor de formare profesională structurate pe module, certificat de absolvire.
Certificatele de calificare profesională sau de absolvire se eliberează însoţite de o anexă denumită ,,Supliment descriptiv al certificatului", în care se precizează competenţele profesionale dobândite.
Există şi o situaţie când certificatele de calificare/absolvire se eliberează neînsoţite de Suplimentul descriptiv. Este vorba despre programele de formare profesională care au fost autorizate fără să existe standard ocupaţional sau standard de pregătire profesională şi furnizorii de formare profesională sunt obligaţi să solicite de la CNFPA asistenţă metodologică în vederea elaborării lui.
Pentru o perioadă de 9 luni, timp în care furnizorii de formare profesională trebuie să realizeze şi să supună aprobării CNFPA standardul ocupaţional respectiv, aceştia vor putea organiza programe de formare profesională, absolvenţilor eliberându-li-se însă certificate cu recunoaştere naţională, neînsoţite de suplimentul descriptiv.

Vezi:
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/content/art...
Iti mai trebuie in obiectul secundar si Cod CAEN 4771-Comert cu amanuntul al imbracamintei, in magazine specializate.
Cu o declaratie model 2, la infiintarea SRL, trebuie sa ceri autorizarea pe toate aceste activitati.
Bafta!
cu multa placere;cele scrise sunt de un real ajutor,pentru cine a avut nevoie de un sfat,toare cele bune....va mai astept-am!=D>

Alte discuții în legătură

Cine este cnfpa? Doina Elena Doina Elena Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si diplomele eliberate de institutiile autorizate de acest consiliu sunt recunoscute de cineva? De ITM ... (vezi toată discuția)
Înfiinþare firmã pentru magazin de confecþii Akiramid Akiramid Doresc să deschid un magazin de confecţii - creaţii proprii. Vă rog să mă informaţi, cum procedez pentru înfiinţarea unui SRL şi dacă pot colabora ... (vezi toată discuția)
Diploma calificare Vioreld Vioreld buna ziua. am un certificat de competente profesionale eliberat de Consiliul pentru Standarde Ocupationale si Atestare. intrebarea mea este: pot angaja pe ... (vezi toată discuția)