Poate banca sa puna gaj pe contul curent al debitorului sau, in situatia in care i-a acordat un credit pentru nevoi personale.Daca da , are cineva un model de astfel de contract?
doar daca este mentionat acest lucru in contractul de credit, nu este contract separat! posibil ca in contractul de credit sa fi fost de acord cu cesiunea veniturilor, si astefel sa va indisponibilizeze contul ... altfel trebuie incuviintare la executarea silita pt a putea pune poprire pe cont si doar in limita a max 1/3 din venituri
Poate nu am fost destul de inteleasa, incerc sa scriu mai multe cu riscul de a plictisi.
Banca a acordat un credit ipotecar pt. nevoi personale.Clientul , debitorul bancii este bun platnic achitand ratele la termen.Totodata are datorii la bugetul local constand in impozite, taxe, amenzi, etc.Prin urmare banca primeste o instiintare de poprire ( in baza codului de proc. fiscala) pe sumele de bani datorate cu orice titlu debitorului X. Intrucat debitorul bancii achita doar ratele (sume care intra in contul curent, alta posibilitate nu exista) conform contractului de credit , banca nu detine sume de bani pe care sa le datoreze debitorului sau.Intrebarea este poate banca sa puna gaj pe contul curent al debitorului sau X pentru a fi la adapost fata de alti creditori (statul)ai lui X?
Blocare card credit?!
ko_ny
Fiind bugetara , am pierdut in ultimul an mai mult de 40% din salariu(ore suplimentare, sporuri,salariu de merit), asa ca m-am trezit in situatia de a nu-mi ... (vezi toată discuția)