Va rog frumos sa ma ajutati sa clarific o problema: X a contractat un credit bancar pentru Y (care nu intrunea conditiile bancii), rata a fost achitata timp de aproape 2 ani de X cu bani de la Y (nici un fel de probleme intre ei, totul a decurs perfect). X avea un credit al sau, la o alta banca, pe care nu l-a mai putut achita ramanand fara servici (si nici un alt venit). Banca la care exista primul credit (in favoarea lui Y), prin executor, a pus poprire pe contul DE CREDIT si omul (Y) nu mai poate plati ratele, pentru ca banii se duc in alta directie.... #-o E legal (ca posibil vad ca e...), pentru ca mi se pare ilogic ca banca sa permita poprire pe niste bani care i se cuveneau ca si rate. Multumesc frumos!
Buna ziua
Banca la care a facut X creditul (pe care nu ar fi trebuit sa il faca) in mod normal trebuia sa puna gaj pe contul curent ( nu e obligatoriu) daca nu e pus gaj contul curent poate fi proprit pentru executate de diversi creditori: alta banca anaf, etc.
Proprirea nu este pe contul de credit:P, nu se poate propri o datorie, este pe contul curent prin care se fac toate platile.
Pentru a putea plati in continuare datoria trebuie gasita o solutie cu banca, de exemplu depunerea c/v ratei intrun cont colector,,debitori diversi".
Proprirea este legala dar se pot gasii soluitii!
Succes
Multumesc pentru raspuns! Asa este, e cont curent, l-am botezat eu cont de credit pentru ca voiam sa explic despre ce e vorba mai la obiect... Sa vedem daca banca va intinde o mana de ajutor....
E interesul lor
Stiu banci la care aceasta probleme nici nu trebuie negociat...in cazul in care este o proprire pe cot automat ia banii de rata in diversi debitori.
Cu placere.
Da, s-a rezolvat, s-a creat un cont colector pentru rata respectiva. Problema este ca, pana la acel moment, deja 2 rate s-au dus "dincolo", in urma executarii si banca vrea sa-i mai fie platite inca odata. Omul zice ca el a fost corect, a platit si nu mai vrea sa dea din nou banii. Cine are dreptate si cum se poate rezolva? Multumesc mult!