avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare pe cont bancar de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare pe cont bancar de credit

Va rog frumos sa ma ajutati sa clarific o problema: X a contractat un credit bancar pentru Y (care nu intrunea conditiile bancii), rata a fost achitata timp de aproape 2 ani de X cu bani de la Y (nici un fel de probleme intre ei, totul a decurs perfect). X avea un credit al sau, la o alta banca, pe care nu l-a mai putut achita ramanand fara servici (si nici un alt venit). Banca la care exista primul credit (in favoarea lui Y), prin executor, a pus poprire pe contul DE CREDIT si omul (Y) nu mai poate plati ratele, pentru ca banii se duc in alta directie.... #-o E legal (ca posibil vad ca e...), pentru ca mi se pare ilogic ca banca sa permita poprire pe niste bani care i se cuveneau ca si rate. Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:26, 23 Septembrie 2012
Buna ziua
Banca la care a facut X creditul (pe care nu ar fi trebuit sa il faca) in mod normal trebuia sa puna gaj pe contul curent ( nu e obligatoriu) daca nu e pus gaj contul curent poate fi proprit pentru executate de diversi creditori: alta banca anaf, etc.
Proprirea nu este pe contul de credit:P, nu se poate propri o datorie, este pe contul curent prin care se fac toate platile.
Pentru a putea plati in continuare datoria trebuie gasita o solutie cu banca, de exemplu depunerea c/v ratei intrun cont colector,,debitori diversi".
Proprirea este legala dar se pot gasii soluitii!
Succes

Multumesc pentru raspuns! Asa este, e cont curent, l-am botezat eu cont de credit pentru ca voiam sa explic despre ce e vorba mai la obiect... Sa vedem daca banca va intinde o mana de ajutor....
E interesul lor
Stiu banci la care aceasta probleme nici nu trebuie negociat...in cazul in care este o proprire pe cot automat ia banii de rata in diversi debitori.
Cu placere.
Da, s-a rezolvat, s-a creat un cont colector pentru rata respectiva. Problema este ca, pana la acel moment, deja 2 rate s-au dus "dincolo", in urma executarii si banca vrea sa-i mai fie platite inca odata. Omul zice ca el a fost corect, a platit si nu mai vrea sa dea din nou banii. Cine are dreptate si cum se poate rezolva? Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine are dreptate si cum se poate rezolva? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Cetateanul X are 2 credite bancare, unul restant, unul cu plata la zi. Pentru creditul restant, s-a instituit executare asupra contului bancar in care se ... (vezi toată discuția)
Gaj pe contul curent Precup Maria Precup Maria Poate banca sa puna gaj pe contul curent al debitorului sau, in situatia in care i-a acordat un credit pentru nevoi personale.Daca da , are cineva un model de ... (vezi toată discuția)
Achizitie bun imobil prin credit bancar mirelaard mirelaard In cadrul unui SRL s-a achizitionat prin credit o constructie. aceasta societate are in prezent conturile blocate si mai multe datorii la terti si inca o suma ... (vezi toată discuția)